RAMONA MANESCU: Parlamentul European a intrat in febra alegerilor noului presedinte

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prefatat, pe pagina sa oficiala, Agenda activitatilor din Parlamentul European aferenta saptamanii 16-22 ianuarie 2017.

Parlamentul European se intruneste in perioada 16-19 ianuarie in prima sa sedinta plenara din acest an, iar lucrarile vor fi dominate de alegerea unui nou presedinte al Parlamentului.

Fostul presedinte al Parlamentului European – domnul Martin Schulz si-a incheiat mandatul la finalul anului trecut. Dintre cei care candideaza la aceasta inalta pozitie, prima sansa o are actualul Vicepresedinte al Parlamentului European – domnul Antonio Tajani, care reprezinta grupul PPE in Parlament.

Alegerea Presedintelui va fi urmata de alegeri pentru celelalte functii din Parlament – vicepresedinti si chestori.

In afara dezbaterilor si votului privind Presedintele Parlamentului –  un subiect politic dar care va avea impact in politicile europene viitoare, vor fi discutate si votate si alte subiecte, cel putin la fel de interesante.

De exemplu, miercuri va fi dezbatut proiectul Sectorul logisticii in UE si transportul multimodal pe noile coridoare TEN-T, iar joi este programat votul asupra acestui proiect.

Joi vor avea loc si o serie de  declaratii ale Consiliului si Comisiei referitoare la propunerile de ajutor de urgenta pentru refugiatii si migrantii care se confrunta cu conditii

meteorologice extrem de nefavorabile in taberele din Europa.

Sursa foto: ramona-manescu.ro