Ramona Mănescu participă la o dezbatere organizată de UNESCO la Paris

Europarlamentarul PPE Ramona Mănescu particpă miercuri la Paris, la dezbaterea organizată de UNESCO și Fundația „Education Above All Foundation” pe tema rolului educației în îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă stabilite de catre Națiunile Unite.

 „În cadrul acestui eveniment, UNESCO și Fundația patronată de Alteța Sa Sheikha Moza bint Nasser vor semna un acord pentru îmbunătățirea accesului la educație pentru copiii din Irak. Acest proiect vine in continuarea altor proiecte derulate in Irak, implementate de UNESCO cu finanțare din partea Fundației EAA, axate pe dezvoltarea curriculei, formarea cadrelor didactic”, explică eurodeputatul român.

În prezent, peste 61 de milioane de copii sunt în afara școlii. Această excludere generează lacune în materie de competențe și cauzează șomaj, sărăcie, inegalitate și instabilitate, care împiedică creșterea economică și împiedică tinerii să-și îndeplinească potențialul.

Grupul la nivel înalt va discuta aceste provocări și va examina modul în care investițiile în educație pot conduce la dezvoltarea umană și pot promova agenda de dezvoltare durabilă.

Sursa foto: ramona-manescu.ro