Ramona Mănescu participă la o misiune PPE în Liban

Ramona Mănescu participă la o misiune a Partidului Popular European în Liban, ”o țară cu o poziție cheie pentru întreaga regiune a Orientului Mijlociu”.

Reprezentantul României în Parlamentul European va participa, alături de alți patru eurodeputați, la o serie de întâlniri cu ”președintele Libanului, Michel Aoun, presedintele parlamentului libanez, Nabih Berri, primul ministru, Saad Hariri, Ministrul de Externe, Gebran Bassil, presedintele partidului Kataeb, Sami Gemayel si cu Samir Geagea, presedintele Fortelor Libaneze, unul dintre principalele partide ale comunității creștine din Liban”.

„Libanul se află într-un punct de confluență al intereselor principalilor actori regionali: Arabia Saudită și Iran. De asemenea, Libanul împarte o mare parte din granița sa cu Siria și găzduiește cea mai mare comunitate de refugiați, raportat la propria populație – un efort enorm pe umerii unei țări de doar 6 milioane de locuitori”, a comentat eurodeputatul român.

„Pe lângă situația regională si cea a refugiaților aflați pe teritoriul Libanului, discuțiile vor acoperi și alegerile parlamentare din acest an, programate pentru 6 mai, de al căror rezultat va depinde stabilitatea politică a Libanului”, transmite eurodeputatul.

Sursa foto: ramona-manescu.ro