RAMONA MANESCU pledeaza pentru o imbunatatire a politicilor comunitare si o reformare a UE

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU pledeaza pentru o imbunatatire a politicilor comunitare si o reformare a Uniunii Europene (UE), astfel incat cetatenii sa inteleaga si sa se regaseasca in proiectul european, in detrimentul populismului si extremismului.

”Nu vad o solutie in fragmentare. Europa este puternica impreuna, nu separat. Individual suntem mult mai vulnerabili atat economic cat si politic.”, a declarat europarlamentarul, pentru CaleaEuropeana.ro.

Discursul populist devine tot mai pronuntat in Europa, pe fondul alegerilor ce au loc in acest an in state precum Germania, Olanda, Franta, acest fapt reprezentand o amenintare pentru unitatea blocului comunitar, transmite RAMONA MANESCU. ”Rezultatele alegerilor ce vor avea loc in acest an in cateva state europene sunt in acest moment principala amenintare la adresa constructiei europene.”, a declarat europarlamentarul PNL/PPE.

”Nu este nevoie ca Franta sa ajunga la <Frexit>. Este suficient ca in Olanda sa castige Geert Wilders si al sau Partid al Libertatii pentru a vedea un <Nexit> si sfarsitul de facto al Uniunii Europene”, a avertizat RAMONA MANESCU. In opinia RAMONEI MANESCU, politica de la Bruxelles trebuie sa se apropie mai tare de dorintele cetatenilor europeni, iar constructia UE trebuie adaptata provocarilor actuale.

”In multe capitale europene si chiar si la Bruxelles, politica continua sa fie rupta de realitatile din societate. Votul pentru Brexit si alegerea lui Trump au demonstrat deja oamenilor ca schimbarea este posibila chiar si atunci cand putini ii dau o sansa, iar aceasta noua realitate umfla puternic panzele populismului si extremei drepte.”, a declarat RAMONA MANESCU.

”Exista o sansa – summitul de la Roma, din martie, unde ar trebui luate decizii foarte clare si facute schimbari majore ale constructiei europene. Dar aceste schimbari nu trebuie sa insemne o divizare a Europei ci o coagulare in jurul valorilor comune si o clarificare a regulilor ce trebuie respectate de toti aceia care vor sa se numeasca europeni. Actuala criza nu a fost generata nici de romani si nici de polonezi. Din contra, energia noua a estului Europei ofera oportunitati de crestere pentru intregul continent”, argumenteaza europarlamentarul roman.

Sursa foto: ramona-manescu.ro