RAMONA MANESCU prefateaza dezbaterile referitoare la Agenda de Securitate a UE

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prefatat agenda de lucru a Parlamentului European in saptamana 13-19 martie 2017. In zilele urmatoare vor avea loc dezbaterile la „Agenda de securitate a UE: un an dupa atacurile de la Bruxelles”.

Săptămâna 13 – 19 martie este dedicată lucrului în plenul Parlamentului European, iar activitatea se desfășoară în sediul din Strasbourg.

Din agenda de proiecte ce urmează a fi dezbătute, am ales două – ambele în legătură cu activitatea Comisiei de Afaceri Externe din care fac parte.

Primul se referă la „Agenda de securitate a UE: un an după atacurile de la Bruxelles” și este o dezbatere tematică ce urmează să aibă loc miercuri, în plen, după ora 15.00.

Tot miercuri va intra în dezbatere și proiectul referitor la „Implicații constituționale, juridice și instituționale ale politicii de securitate și apărare comune: posibilitățile oferite de Tratatul de la Lisabona” ai cărui raportori sunt Michael Gahler și Esteban González Pons.

Forma finală a raportului pe acest proiect va fi votată a doua zi, joi, după ora 12.00. Lucrările Parlamentului European pot fi urmărite în direct folosind următorul link: http://www.europarl.europa.eu/plenary/ro/home.html.

Sursa foto: politico.eu