RAMONA MANESCU: Prezenta Serbiei in interiorul UE reprezinta o garantie si pentru minoritatea romana

Europarlamentarul RAMONA MANESCU a sustinut, miercuri, o declaratie politica, in plenul Parlamentului European (PE), referitoare la Raportul pe 2014 privind progresele inregistrate de Serbia in procesul de aderare.

“In primul rand, doresc sa salut progresul inregistrat in legatura cu implementarea Acordului de Stabilizare si de Asociere UE -Serbia.

Salut, de asemenea, angajamentul de care da dovada guvernul Serbiei in legatura cu procesul de integrare europeana si consider ca este necesar ca legislatia sa fie implementata riguros si consecvent la toate nivelurile.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: SERBIA trebuie sa asigure accesul minoritatilor nationale la EDUCATIE 

In acest sens, atrag atentia asupra importantei implementarii legislatiei privind educatia, utilizarea limbii nationale, accesul la mass-media si servicii religioase in limbile minoritatilor, si reprezentarea minoritatilor in organismele locale, regionale si in parlamentul national.

Incurajez angajamentul Serbiei referitor la elaborarea unui plan de actiune concret privind pozitia minoritatilor nationale in cadrul planului de actiune pentru capitolul 23 de negociere (privind Sistemul judiciar si drepturile fundamentale).

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: UE este un spatiu al pacii care trebuie protejat cat timp este o realitate

Prezenta Serbiei in interiorul granitelor UE va determina stabilitate si prosperitate, atat pentru cetatenii Serbiei cat si pentru cei europeni, iar o buna gestionare a relatiei cu minoritatile nationale si statele vecine vor sprijini procesul de aderare”, a sustinut RAMONA MANESCU in plenul Parlamentului European (PE).

Sursa foto: Mondo News