RAMONA MANESCU: Proximitatea TRAGEDIEI AVIATICE din Ucraina obliga UE sa se implice direct

RAMONA MANESCU, EUROPARLAMENTAR PNL,  este siderata de actiunea TERORISTA  a separatistilor din Ucraina care au ucis 298 persoane, dupa ce au prabusit un avion plin cu civili prin intermediul unei rachete sol-aer.

“Primul nostru gand se indreapta catre familiile indurerate in urma unui act terorist greu de inteles si imposibil de acceptat”,  a declarat EUROPARLAMENTARUL PNL, pentru caleaeuropeana.ro, in legatura cu tragedia aviatica din Ucraina.

MANESCU are convingerea ca statele europene nu vor ramane impasibile la un astfel de act terorist.

Citeste si: AVION DOBORAT IN UCRAINA: PNL transmite CONDOLEANTE familiilor victimelor

“ Nu exista justificare sau compensatii pentru o astfel de pierdere. Singurul lucru pe care institutiile europene, comunitatea internationala si structurile de securitate sunt datoare sa il faca imediat este sa vina cu raspunsuri si, mult mai important, sa ia masurile ce se impun pentru ca asa ceva sa nu se mai poata repeta nicaieri si niciodata.

As spune ca nationalitatea victimelor, printre care se afla si un roman si proximitatea tragediei obliga Uniunea Europeana sa se implice direct si ferm in identificarea circumstantelor si a vinovatilor. Dar doborarea unui avion civil aflat la 10.000 de metri altitudine, folosind o racheta sol-aer, are implicatii mult mai largi.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: BARACK OBAMA: Cei vinovati vor fi trasi la raspundere

Consider ca se impune implicarea OSCE in controlul zonei de granita ruso-ucrainiene, refacerea credibilitatii Rusiei prin implicarea ei directa atat in gasirea raspunsurilor cat si in stoparea fluxului ilegal de arme ce are loc catre regiunile controlate de separatisti si, mai ales, masuri la nivelul legislatiei si regulamentelor internationale care sa duca la evitarea repetarii unor astfel de catastrofe deasupra altor teritorii aflate in conflict.

De la nivelul Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European voi urmari atat implicarea Uniunii Europene in gasirea unor raspunsuri dincolo de orice dubiu cat si promovarea unor masuri noi de securitate in sectorul aviatiei civile”, a comentat EUROPARLAMENTARUL PPE.