RAMONA MANESCU: Relatia dintre ROMANIA si SUA s-a construit pe valori si teluri comune

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a postat, cu ocazia Zilei Nationale a Statelor Unite ale Americii, un mesaj pe pagina personala de Facebook.

„Intr-o lume care se schimba mai mult decat ne dorim si mai repede decat ne putem adapta, parteneriatul strategic pe care #Romania il are cu Statele Unite ale Americii a fost, este si va ramane unul dintre putinele puncte de reper solide, credibile si constante pentru tara noastra.

Aceasta relatie s-a construit pe valori si teluri comune, iar durabilitatea ei in timp ofera beneficii ambilor parteneri. Pentru Romania este o garantie de securitate care trece cu mult dincolo de nivelul declaratiilor. Pentru Statele Unite, Romania ofera un model de stabilitate in regiune si un sprijin in plan extern, de fiecare data cand situatia internationala a cerut-o.

Inclusiv proiectul european al Romaniei a fost potentat si sprijinit de relatia pe care tara noastra a construit-o cu SUA si cred ca in aceeasi masura in care #SUA are nevoie de o Europa unita si puternica, Europa are nevoie de o relatie apropiata si solida cu Statele Unite. Fara aceasta legatura cu totii am fi mai saraci si mai vulnerabili.

Drumul pe care Statele Unite au pornit cu 240 de ani in urma continua sa reprezinte un model si sa-i inspire pe multi. Cele patru principii fundamentale, care au stat la baza ”Declaratiei de Independenta”, sunt la fel de actuale si astazi si fac parte din patrimoniul nostru comun de valori fundamentale.

Happy Independence Day!

Happy 4th of July!”, se arata in mesajul postat de europarlamentarul RAMONA MANESCU pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Mondo News