RAMONA MANESCU: Rezolutia Parlamentului European privind supravegherea in masa a cetatenilor europeni loveste in relatiile transatlantice exact atunci cand este mai mare nevoie de ele

Joi, 29 octombrie, Parlamentul European (PE) a votat favorabil asupra Rezolutiei privind supravegherea in masa a cetatenilor europeni, un subiect care a generat o multime de dezbateri in intreaga Europa.

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU are o pozitie transanta in legatura cu votul favorabil al PE in privinta Rezolutiei. Ea crede ca Rezolutia Parlamentului European privind supravegherea in masa a cetatenilor europeni loveste in relatiile transatlantice exact atunci cand este mai mare nevoie de ele. RAMONA MANESCU este de parere ca este nevoie de a mentine un echilibru in textul final intre doua prioritati ce, in acest caz, par a intra in conflict.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU, DESPRE ELIMINAREA TAXELOR DE ROAMING: ESTE UN SUCCES PENTRU TOTI CETATENII UE

In continuare va prezentam, in varianta integrala, comunicatul de presa remis Mondo News de europarlamentarul RAMONA MANESCU:

„Din pacate, forma finala a textului a suferit modificari semnificative fata de telul initial. La presiunea socialistilor si a unor grupuri aflate in extrema stanga a esichierului politic, Rezolutia votata astazi a ajuns sa fie un amestec ilogic si total neproductiv. O Rezolutie dedicata problemei supravegherii in masa a cetatenilor europeni a ajuns sa ceara suspendarea Acordului TFTP cu SUA (Programul de Urmarire a Finantarii Terorismului), suspendarea negocierilor privind TTIP (Parteneriatul Transatlantic privind Comertul si Investitiile) si inlocuirea tuturor softurilor institutiilor europene cu software open-source.

 Grupul PPE din Parlamentul European a fost si este dispus la negociere si concesii. In acelasi timp exista limite peste care nu putem trece. Aceste limite au fost evident depasite de amendamentele sustinute de grupurile S&D, ALDE si Greens/EFA si de aceea ne-am opus acestei forme a Rezolutiei.

In calitate de co-raportor din partea Comisiei de Afaceri Externe (AFET) a PE, am sustinut in fata colegilor nevoia de a mentine un echilibru in textul final intre doua prioritati ce, in acest caz, par a intra in conflict.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: PPE DEMONSTREAZA PRIN DECIZIILE LUATE LA MADRID CAPACITATEA DE A CONDUCE INTELIGENT SI EFICIENT POLITICILE EUROPENE PRIVIND MIGRATIA SI SECURITATEA

Pe de o parte este nevoia legitima de intimitate si dreptul celor 500 de milioane de cetateni europeni de a li se proteja datele cu caracter personal. Pe de alta parte se afla noile amenintari de securitate, de la razboiul cibernetic la racolarile online si prozelitismul facut de gruparile teroriste.

La mijloc insa se afla o realitate: in aceeasi masura in care SUA are nevoie de UE, la fel si Uniunea Europeana are nevoie de o relatie solida cu Statele Unite. Acest parteneriat, in ciuda neintelegerilor ce uneori apar, da forta ambelor maluri ale Atlanticului si este invidiat de toti aceia care merg pe principiul ”dezbina si cucereste”.

Sursa foto: mondo news