Ramona Manescu: Romania are nevoie de mult mai multe autostrazi decat cele din masterplanul de transport

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu

Ramona Manescu, ministrul Transportului, a declarat joi seara ca Romania are nevoie de mai multe autostrazi, decat exista in masterplanul de transport si in planul complementar de infrastructura. Din pacate, banii nu sunt suficienti, pentru a acoperi toate tronsoanele.

“Romania are nevoie de mult mai multe autostrazi decat cele din masterplanul de transport. Ce a fost aprobat cu finantare de la UE se va construi cu fonduri europene, dar nu trebuie sa ne limitam doar la atat”, a declarat Ramona Manescu in cadrul emisiunii “ Ora de business” de la TVR 1.

Ministrul Transporturilor a facut lumina si in cazul hartii pentru infrastructura de constructie a autostrazilor din Romania. Harta prezentata de premierul Ponta, a fost realizata de ministrul Sova in cadrul planului complementar, cel care nu este finantat cu bani europeni.

“S-a tot discutat despre aceasta harta. Am avut o discutie cu comisia europeana si lucrurile stau astfel. Ce avem in masterplanul de transport, coridoarele pentru Romania, doar acelea vor fi finantate cu fonduri europene. Celelalte care nu sunt in masterplan  vor fi finantate din alte surse.”

Harta pentru autostrazi a creat confuzie in presa, dar si printre politicienii romani. S-a crezut ca este vorba despre harta pe masterplan. De fapt, anumite tronsoane de drum din harta stabilita pentru planul complementar coincid cu tronsoane din masterplan, conform ministrului Transporturilor.

Ramona Manescu a vorbit si despre autostrada Pitesti-Sibiu, cea care se afla inca la stadiul de proiect: “Sunt tronsoane care costa mai mult decat ne putem permite si atunci trebuie sa gasim si alte surse de finantare. Cele care traverseaza muntii sunt mai costisitoare”, a explicat ministrul Transporturilor.