Ramona Mănescu: România este interesată să coopereze în domenii precum educația, cercetarea și energia

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), președinte al Grupului de prietenie UE-Oman din Parlamentul European a efectuat în luna decembrie o vizită în Oman. Scopul  deplasării a fost  îmbunătățirea relațiilor dintre Uniunea Europeană și această țară, dar și de a stabili un dialog politic mai strâns între cele două părți pe probleme ce țin de securitate și economie.

Vizita reprezintă o ocazie pentru o mai bună înțelegere reciprocă, a punctat eurodeputatul român, care a exprimat ”dorința UE de a consolida cooperarea cu Oman nu numai la nivel bilateral, ci și cu UE”.

Cooperarea parlamentară ar trebui consolidată începând cu propuneri de cooperare în diferite domenii, a transmis Mănescu. ”România este interesată să coopereze în domenii precum educația, cercetarea și energia”, a susținut Mănescu. Europarlamentarul PPE a propus crearea unei adunări parlamentare la Bruxelles, o platformă de discuții despre chestiuni cruciale din regiune.

Într-o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Externe al Omanului, Excelența Sa Yousef bin Alawi bin Abdullah eurodeputatul Ramona Mănescu a subliniat că UE cooperează cu Oman în domeniul securității și apărării, în combaterea terorismului, dar ar trebui găsite și alte baze comune pentru o cooperare mai strânsă. UE are interesul de a coopera, de asemenea, în domenii precum cercetarea, educația, pentru a dezvolta legături mai strânse pe plan economic (investiții), a punctat eurodeputatul.

Sursa foto: ramona-manescu.ro