Ramona Manescu: Romania sustine initiativa PE privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat joi, la reuniunea TTE desfasurata la Bruxelles, ca reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta, motiv pentru care tara noastra sprijina initiativa Parlamentului European (PE) privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi.

“Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta, iar din acest motiv Romania sustine initiativa Parlamentului European si a Consiliului European privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi”, a declarat ministrul Ramona Manescu, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene – Transport, Telecomunicatii, Energie (TTE) – sectiunea Transporturi, care a avut loc la Bruxelles.

Ministrul Transporturilor a participat, joi, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene – Transport, Telecomunicatii, Energie (TTE)- sectiunea Transporturi, reuniune ce s-a desfasurat la Bruxelles sub presedintia lituaniana a Uniunii Europene.

Pe agenda reuniunii, principalul subiect l-a constituit Propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, propunere ce vizeaza doua moduri de transport: rutier si naval, pe reteaua trans-europeana de transport (TEN-T).

Obiectivul initiativei este de a asigura furnizarea unei retele suficiente de infrastructura, favorizand astfel patrunderea pe piata a vehiculelor si a navelor pe baza de combustibili alternativi. Propunerea vizeaza implementarea unei astfel de infrastructuri pana in 2030.