RAMONA MANESCU s-a intalnit cu cetatenii de pe Valea Milcovului din judetul Vrancea

RAMONA MANESCU, candidatul PNL pentru un nou mandat in Parlamentul European, s-a aflat, marti, in judetul Vrancea, unde a avut o zi plina pe Valea Milcovului si in Focsani.

Ziua a inceput in comuna Mera, de care apartin cinci sate: Mera, Rosioara, Vulcaneasa, Livada, Milcovelu. Aici o mare doleanta a oamenilor este legata de podul peste Milcov din localitate, pavat cu barne de lemn si care nu mai prezinta siguranta.

Din comuna Mera, fostul ministru al Transporturilor s-a deplasat in comuna Reghiu, unde primar este Raduta Macovei. Reghiu este o comuna intinsa, cu opt sate apartinatoare: Reghiu, Sindrilari, Raiuti, Farcas, Jgheaburi, Valea Milcovului, Ursoaia, Piscul Reghiului care au ca surse de venit padurea si agricultura.

Citeste si: RAMONA MANESCU A MERS IN MAI MULTE LOCALITATI DIN JUDETUL VRANCEA

Aici, tot podurile si podetele peste Milcov reprezinta o problema, la care se adauga dorinta primarului de a avansa mai repede cu modernizarea drumurilor. Tot in Reghiu, comunitatea locala isi doreste reparatia cladirii in care se va infiinta un centru de sanatate.

Ultima comuna de pe valea Milcovului in care a ajuns, marti, RAMONA MANESCU a fost Andreiasu de jos, la primarul Ionel Budeanu. Intreaga zona muntoasa a Milcovului este condusa de primari liberali, iar pe aceste vai frumoase se afla peste 12.000 de suflete. Comuna Andreiasu de jos are o pozitie privilegiata, aici aflanduse rezervatiile “Focul viu” si “Cenaru” care atrag mii de turisti. De aceea primarul ii sprijina din plin pe cei care doresc sa investeasca in turismul din zona. Aceasta inseamna locuri de munca si venituri mai mari pentru bugetul local. Aceste venituri, mai tarziu, se regasesc in reabilitari de drumuri si podete, in educatie si in sanatate.

Dupa Andreiasu de jos a urmat comuna Jaristea, care infloreste in ultimii ani datorita primarului Catalin Toma. Acesta era director de scoala la 25 de ani si primul mandat de primar la castigat la 30 de ani. Asfalt, canalizare, reabilitare de cladiri, valorificarea istoriei si identitatii locale – toate sunt proiecte desfasurate in ultimii ani de Catalin Toma.

Citeste si: RAMONA MANESCU, IN VIZITA IN COMUNA LIBERALA UNDE INFRACTIONALITATEA ESTE MINIMA

RAMONA MANESCU a discutat despre proiectele actuale, multe dintre ele blocate nejustificat de proceduri birocratice si despre nevoile de viitor ale Jaristei. Primarul stie ca asteptand bani doar de la “Judet” sau de la Bucuresti, nu va reusi mare lucru si de aceea fondurile europene reprezinta o solutie.

RAMONA MANESCU continua, miercuri, intalnirile cu cetatenii din Vrancea alaturi de echipa liberala de aici. Primul eveniment are loc in Piata Agroalimentara din Focsani. Vor urma Vidra, targul de la Tichiris si comuna Vizantea-Livezi, unde primar este Fanica Ciubotaru.

Sursa foto: Mondo News