RAMONA MANESCU s-a intalnit cu primarul Timisoarei, Nicolae Robu – GALERIE FOTO

RAMONA MANESCU, candidat PNL pentru un nou mandat de europarlamentar, a efectuat, joi, o vizita electorala la Timisoara, prima oprire fiind in Piata Victoriei, unde s-a intalnit cu cetatenii.

“Este o zi frumoasa, plina de soare si este o placere sa-i am alaturi pe senatorul Ben-Oni Ardelean si pe Viorel Coifan – candidatul PNL la alegerile parlamentare ce vor avea loc in 25 mai, in Colegiul 3 Timisoara, impreuna cu echipa liberala de aici”, a scris RAMONA MANESCU pe pagina sa de socializare.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Viceprimarul din Vidra va cauta bani la Bruxelles pentru a dezvolta un centru de prelucrare fructe

Dupa popasul facut in Piata Victoriei din Timisoara, RAMONA MANESCU s-a intalnit cu primarul Nicolae Robu si mai apoi a mers la sediul filialei PNL Timis. 

“Fiind in Timisoara, nu puteam rata o intalnire cu domnul Nicolae Robu. Alaturi de Viorel Coifan, candidatul PNL pentru Colegiul 3 din Timisoara si senatorul Ben-Oni Ardelean, i-am facut o vizita domului primar Nicolae Robu. Cei din echipa liberala de aici s-au luptat cum putini au facut-o pentru proiectele de infrastructura ale Timisului”, a mai scris fostul ministru al Transporturilor. 

RAMONA MANESCU a discutat cu Nicolae Robu despre cele doua centre multimodale ale Timisoarei, cel din Aeroportul Timisoara si cel Regional de Transport Marfa Timisoara, pe care le considera proiecte foarte necesare orasului si intregii regiuni. Pentru realizarea acestor proiecte sunt necesari aproape 130 milioane euro, insa rezultatul va fi o sporire semnificativa a capacitatii Timisoarei de a prelua, depozita si tranzita marfa de toate tipurile, a explicat fostul ministru.

Citeste si: Ramona Manescu: Acolo unde au esuat banii din buget, pot avea succes banii europeni

“M-am interesat de situatia bazei sportive, pe care Primaria doreste de mai mult timp sa o preia si s-o reabiliteze in beneficiul timisorenilor si a echipelor sportive de aici, mai ales a celei de rugby. Am discutat si despre cele doua centre multimodale, cel din Aeroportul Timisoara si cel Regional de Transport Marfa Timisoara. Sunt doua proiecte sunt foarte necesare orasului si intregii regiuni, lucru demonstrat de includerea lor in randul proiectelor selectate pentru finantare pe mandatul financiar 2014-2020, in cadrul Master Planului de Transporturi, inca din 2013. Pentru a fi realizate sunt necesari aproape 130 milioane euro, dar rezultatul va fi o sporire semnificativa a capacitatii Timisoarei de a prelua, depozita si tranzita marfa de toate tipurile”, a continuat candidatul PNL la alegerile europarlamentare.

RAMONA MANESCU, despre asa-zisa intoarcere a lui TARICEANU in PNL: Cred ca la Satu Mare s-a inscris in PSD

De la Primaria Timisoara, RAMONA MANESCU s-a deplasat la sediul filialei PNL, unde a participat la o conferinta de presa, alaturi de Cristian Busoi, candidat PNL (regiunea Vest) la alegerile de duminica.

Apoi, fostul ministru al Transporturilor a mers in comuna Dudestii Noi, al carei primar liberal a fost desemnat in anul 2004 cel mai tanar primar din Romania. Alin Nica a scris proiecte, a luat fonduri europene, a asfaltat strazi, din 2009 a introdus reteaua de apa-canal in comuna, a dat amenzi celor care nu faceau curat si a pus cosuri de gunoi in toata localitatea.

“De la Timisoara am plecat spre Dudestii Noi, la Alin Nica, primarul liberal din comuna. Nu stiu daca stiti, dar Alin a fost in 2004 cel mai tanar primar din Romania. Avea atunci doar 23 de ani!!! Acum este la al treilea mandat, este membru in Comitetul Regiunilor de la Bruxelles si este in continuare unic in Romania. Daca va spun ca in 2009 a ajuns in finala nationala a Eurovisionului, v-ati putea face o idee gresita. Asa ca am sa va spun de la inceput Alin si-a dat seama de nevoile localitatii: investitii si infrastructura. Nu a stat cu mana intinsa catre banii judeteni sau de la Bucuresti. A scris proiecte, a luat bani europeni, a asfaltat strazi, din 2009 a introdus reteaua de apa-canal in comuna, a dat amenzi celor care nu faceau curat si a pus cosuri de gunoi in toata localitatea”, sustine RAMONA MANESCU

“Ca efect au aparut si investitiile. De la micile societati comerciale care s-au inzecit, pana la investitii mari, precum reabilitarea fostului IAS – o investitie de peste 10 milioane de euro, o fabrica de mobila de 20 de milioane de euro si un parc logistic cu o investitie de 10 milioane de euro venita din Franta. Toate acestea nu doar ca i-au adus lui Alin Nica inca doua mandate de primar ci si bani la bugetul local pentru alte proiecte de dezvoltare, locuri de munca pentru tineri din comuna si bunastare pentru locuitori.

Acum, Alin Nica se lupta pentru un proiect ce pentru unii pare un vis: cel mai mare SPA din Europa de Sud-Est. Nu lupta cu vorbe ci cu argumente: in Timisoara nu mai exista spatiul necesar, romanii merg la strandul de la Szeged din lipsa de alternative, iar Dudestii se afla foarte aproape de Timisoara. Ideea a prins astfel contur si este in faza de finantare.

Din aceleasi bariere birocratice, proiectul, desi avea in spate un parteneriat intre primariile Dudesti si Timisoara la care se adauga Consiliul Judetean Timis, nu a prins finantarea din programul 2007-2013, dar in mod cert are sanse de succes pe actualul mandat financiar european 2014-2020. Ii urez mult succes lui Alin si are tot sprijinul meu pentru proiectele pentru care munceste si le aduce in comuna, in beneficiul locuitorilor zonei”, a mai precizat fostul ministru al Transporturilor.