RAMONA MANESCU: O noua MARE GENERATIE de LIBERALI vine din spate

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Ramona MANESCU, fost ministru al Transporturilor, a participat, de Ziua Europei, la evenimentul de lansare a EuroCampionilor la Galati.  In fata a peste 600 liberali de la malul Dunarii, numarul 3 pe lista PNL pentru PE s-a declarat ONORATA ca face parte din familia liberala.

“Domnul Victor Paul Dobre, presedintele liberalilor galateni, a deschis emotionat evenimentul, spunand ca este prima data cand la o astfel de ocazie constata ca este seniorul adunarii.

Citeste si: RAMONA MANESCU se va afla la Galati de Ziua Europei, sambata va participa alaturi de Familia Regala la Garden Party

Nu din 9 mai 1945, nu atat de vechi, dar la o sala cu peste 600 de tineri a trebuit sa constate ca o noua mare generatie de liberali vine din spate”, a notat Ramona MANESCU pe pagina personala de Facebook.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Joi seara, Ramona MANESCU a participat la evenimentul “Europa casa mea – de la politica la politici”, organizat de Fundatia “Noi Citim”. Principala tema de dezbatere: discrepanta salarizarii intre FEMEI si BARBATI.

“Asa cum am subliniat si in cadrul dezbaterii, atat in Romania cat si la nivelul Uniunii Europene, constatam diferente semnificative de salarizare intre femei si barbati. Conform cifrelor publicate de Comisia Europeana, diferenta de salarizare intre femei si barbati, pentru pozitii si munca similare, este de 16%. Raportat la cele 365 de zile ale unui an, aceasta inseamna ca o femeie, pentru a avea venituri egale cu un barbat, trebuie sa lucreze 60 de zile in plus.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Nu avem politici si strategii coerente in domeniile prioritare

Tot conform statisticilor, fetele au cele mai bune rezultate la scoala iar majoritatea absolventilor de liceu si facultate (60%) este reprezentata de femei. Cu toate acestea, mai tarziu, pe piata muncii apar decalaje de salarizare care pun femeile intr-o situatie dificila si afecteaza profitabilitatea companiilor.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Avand in vedere ca la nivel european exista o preocupare temeinica in legatura cu acest subiect, preocupare concretizata in directive, strategii si recomandari emise de Comisia Europeana, politici nationale si chiar legislatie specifica adoptate de diverse state membre ale UE, este momentul ca si Romania sa acorde atentie acestui domeniu si sa adopte politici si legislatie menite sa contribuie la eliminarea diferentelor de salarizare si a impactului negativ asupra vietii femeilor, asupra rentabilitatii companiilor si, pe cale de consecinta, asupra bunului mers al economiei”, a subliniat europarlamentarul PNL.

Sursa foto: facebook.com