RAMONA MANESCU saluta acordarea Premiului NOBEL pentru PACE Cvartetului pentru Dialog National din Tunisia

Europarlamentarul PNL\PPE RAMONA MANESCU declara ca acordarea Premiului NOBEL pentru PACE Cvartetului pentru Dialog National din Tunisia este un mesaj puternic in favoarea dialogului, moderatiei si democratiei ca alternative la razboi si radicalism, intr-un comunicat postat pe blogul personal

Decizia comitetului Nobel, de a acorda in acest an Premiul Nobel pentru Pace Cvartetului pentru Dialog National din Tunisia, are o semnificatie profunda si transmite un mesaj foarte puternic intr-un moment in care razboiul, conflictele si terorismul au devenit pentru prea multi o realitate zilnica, noteaza RAMONA MANESCU

In decembrie 2010, primavara araba isi aprindea flacara chiar in Tunisia. Pe parcursul a doar doi ani ea a cuprins o vasta regiune, a schimbat guverne si a demolat dictaturi ce pareau vesnice.

CITESTE SI: PREMIUL NOBEL PENTRU PACE a fost acordat CVARTETULUI TUNISIAN pentru DIALOG NATIONAL

Dintre toate tarile care atunci au pornit pe lungul si greul drum al democratiei, tot Tunisia pare sa fie prima victorioasa, in timp ce Siria, Libia, Irak si Yemen sunt inca prinse in conflicte ce au generat deja sute de mii de victime si milioane de refugiati.

Aceasta victorie a Tunisiei este un exemplu pentru toti. La reusita ei, Cvartetul pentru Dialog National a avut un rol crucial. Coalitia de organizatii ale societatii civile a asigurat dialogul, oferind solutii si creand punti intre cetatenii iesiti in strada, partidele politice aflate in competitie si autoritatile publice carora li se cerea reformarea, declara RAMONA MANESCU.

CITESTE SIRAMONA MANESCU: IN FATA VALULUI MIGRATIONAL, EUROPEI II LIPSESTE O SOLUTIE COMPLETA SI ADECVATA

Acest succes al Cvartetului pentru Dialog National din Tunisia a insemnat de fapt asigurarea pacii si evitarea intrarii tarii intr-un razboi civil, conchide liberala.

Europarlamentarul PNL\PPE RAMONA MANESCU saluta in mod special aceasta decizie a Comitetului Nobel si ii felicita pe toti membrii Cvartetului pentru Dialog National din Tunisia care prin efort, inteligenta, moderatie si dialog au facut loc pacii, stabilitatii si democratiei in tara lor.

 

Sursa foto: ramona-manescu