RAMONA MANESCU saluta implinirea a 67 de ani de la semnarea Declaratiei Universala a Drepturilor Omului

Europarlamentarul PNL /PPE RAMONA MANESCU saluta implinirea a 67 de ani de la semnarea Declaratiei Universala a Drepturilor Omului, act adoptat pe 10 decembrie 1948, aceasta zi marcand de atunci Ziua Drepturilor Omului in intreaga lume.

Declaratia, in cele 30 de articole ale sale, stabileste principalele drepturi si libertati la care sunt indreptatiti toti oamenii, indiferent in ce colt al lumii se afla.

 ”Documentul este rezultatul muncii unei echipe formata din reprezentanti ai tuturor religiilor majore si ai principalelor sisteme de drept. Toate statele lumii au adoptat aceasta Declaratie si, in timp, ea a ajuns sa reprezinte un adevarat contract intre Guverne si cetateni. De asemenea, textul Declaratiei reprezinta fundamentul pentru intregul sistem actual de protectie a drepturilor omului, aflat intr-o continua completare si evolutie”, potrivit unui comunicat postat de RAMONA MANESCU pe o retea de socializare.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Forta Multinationala de Interventie impotriva Boko Haram trebuie sa primeasca un raspuns mult mai substantial din partea UE 

Potrivit sursei citate, Biroului Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Depturile Omului i-a fost acordata de catre Cartea Recordurilor diploma care atesta faptul ca Declaratia Universala a Drepturilor Omului este documentul care a fost tradus in cel mai mare numar de limbi, el existand acum in peste 380 de limbi si dialecte. Acest detaliu este inca o dovada a universalitatii acestei declaratii.

 

RAMONA MANESCU declara ca anul acesta, Ziua Drepturilor Omului are loc chiar inaintea momentului mult asteptatelor decizii ale Summitului pe tema schimbarilor climatice – COP21.

 

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: LUPTA IMPOTRIVA TERORISMULUI – CAUZELE PROFUNDE ALE RADICALIZARII IN RANDUL CETATENILOR EUROPENI

”In acest context cred ca cei 150 de sefi de stat si de guvern prezenti la Paris, in decizia ce o vor lua, trebuie sa nu uite spiritul acestei Declaratii Universale a Drepturilor Omului. Chiar daca in 1948, cei care au scris-o si adoptat-o atunci nu au mentionat dreptul la un mediu curat si dreptul generatiilor viitoare la aceleasi sanse de dezvoltare, aceste drepturi fundamentale se alatura in mod fericit celorlalte si reflecta mai clar nivelul la care a ajuns astazi umanitatea”, conchide europarlamentarul PNL / PPE RAMONA MANESCU

 Sursa foto: mediafax