RAMONA MANESCU saluta intentia UE de a oferi tinerilor permise de calatorie InterRail gratuite

“Sper ca in scurt timp propunerea PPE sa devina realitate si cat mai multi tineri sa beneficieze de ea. Permisul de calatorie InterRail ofera posibilitatea de a calatori fara limite in cadrul retelei feroviare puse la dispozitie de tarile europene, Romania fiind si ea parte a acestui sistem”, a afirmat europarlamentarul RAMONA MANESCU pe pagina sa de Facebook, facand trimitere la propunerea care implica oferirea tinerilor europeni un permis gratuit InterRail in momentul in care acestia implinesc varsta de 18 ani.

„Experienta directa este o modalitate eficienta de a oferi un nou suflu spritului european in randul tinerilor – cei care au cel mai mult de castigat de pe urma proiectului european”, a adaugat RAMONA MANESCU.

 Potrivit mentiunilor europarlamentarului roman, 1,5 miliarde de euro vor fi directionati catre sistemele feroviare, de viitorul program bucurandu-se 5,4 milioane de beneficiari estimati (intre 50% si 70% dintre tinerii care vor implini varsta de 18 ani). “ Acest sistem de transport nu doar ca este mult mai sigur si mai ieftin decat cel rutier, dar este si mai putin poluant”, a mentionat RAMONA MANESCU.

InterRail este un permis care le permite oamenilor sa calatoreasca in intreaga Europa cu trenul. In fiecare an, aproximativ 300.000 de cetateni folosesc permisul InterRail pentru a calatori in Europa.  Un astfel de permis costa intre 20 si 40 de euro lunar.

Sursa foto: ramona-manescu.ro