RAMONA MANESCU saluta realegerea lui JOSEPH DAUL ca PRESEDINTE PPE

CONGRESUL PPE de la Madrid a decis in prima zi de lucrari asupra CONDUCERII GRUPULUI POLITIC. JOSEPH DAUL, membru al formatiunii politice Les Républicains din Franta si un om cu o mare experienta in politica europeana, a fost REALES CA PRESEDINTE AL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN.

Noul mandat de trei ani castigat cu ocazia celui de-al 23-lea summit al PPE a fost sustinut de o majoritate covarsitoare, JOSEPH DAUL primind 555 de voturi pentru si 23 impotriva, dintr-un total de 578.

CITESTE SI: CONGRESUL PPE: JOSEPH DAUL A FOST REALES IN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL POPULARILOR EUROPENI

Europarlamentarul PPE/ PNL RAMONA MANESCU saluta aceasta numire:

„Alegerea lui Joseph Daul este un moment important pentru viitorul Partidului Popular European si pentru rolul pe care acesta si-l asuma in a fi, prin puterea exemplului, CEA MAI BUNA ALTERNATIVA POLITICA PENTRU VIITORUL UE. Salut aceasta decizie a Congresului PPE si ma bucur ca pot sa lucrez in continuare cu lideri care se dedica furnizarii unor raspunsuri concrete la provocarile intampinate de Europa si la asigurarea stabilitatii si prosperitatii Uniunii Europene”.

De asemenea, PPE a adoptat o modificare statutara prin care se permite aliante cu partidele PRO-DEMOCRATICE din statele UNIUNII PENTRU MEDITERANA. RAMONA MANESCU se arata incantata de acest acord intrucat acesta creaza un ”POD DE STABILTIATE” in relatia UE cu ORIENTUL MIJLOCIU si NORDUL AFRICII.

”Este un pas urias inainte realizat de Congresul PPE, si anume acela al modificarilor statutare care sa permita coagularea unor aliante intre partidele politice pro-democratice din statele Uniunii pentru Meditarana. Este de salutat consecventa PPE in a conduce miscarea politica europeana spre construirea unui pod de stabilitate in relatia UE cu regiunea Orientului Mijlociu si Nordul Africii”, a mai declarat europarlamentarul liberal RAMONA MANESCU.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: STRATEGIA UK DE CONTRACARARE A EXTREMISMULUI RECUNOASTE GRAVITATEA SITUATIEI SI VINE CU UN RASPUNS PE MASURA

Congresul PPE continua joi, 22 octombrie, cu cea de-a doua zi a sesiunii plenare.

Printre documentele adoptate de congresul PPE, ce marcheaza pozitia formatiunii politice asupra celor mai fierbinti subiecte aflate pe agenda Uniunii Europene, se remarca rezolutia ”Protejarea refugiatilor – securizarea granitelor externe ale UE – intarirea actiunilor impotriva imigratiei ilegale” ce propune abordarea cauzelor profunde ale crizei, intarirea granitelor externe ale uniunii, crearea unor centre de procesare a cererilor de azil in tarile cele mai expuse valului migratoriu si intensificarea luptei impotriva traficantilor de persoane.

Sursa foto: mondo news