RAMONA MANESCU: Sarbatorirea zilei de 10 mai este un gest simbolic, de recuperare a istoriei Romaniei

Europarlamentarul PNL / PPE RAMONA MANESCU a transmis, marti, un mesaj cu ocazia zilei  de 10 mai.

“10 Mai – o dubla sarbatoare – Sarbatorirea zilei de 10 mai este un gest simbolic, de recuperare a istoriei Romaniei. Aceasta zi marcheaza momente care au transformat profund tara noastra, de la instaurarea Monarhiei pana la obtinerea Independentei si proclamarea Regatului. Timp de opt decenii, 10 Mai a fost Ziua Nationala a Romaniei si, in acelasi timp, Ziua Regalitatii, semnificand legatura indisolubila intre Familia Regala si Tara.

Cred ca reluarea acestei traditii, a dublei sarbatori, aduce un pic de multumire si recunostinta contributiei uriase pe care Regalitatea a avut-o la istoria tarii.

Pe 10 mai 1881, la 15 ani de la depunerea juramantului de credinta in fata Parlamentului de catre Printul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen si la 4 ani de la declararea Independentei, este proclamat Regatul si este incoronat domnitorul Carol I ca Rege al Romaniei:

„Prin serbarea de azi se incheie in mod stralucit o perioada de 15 ani, bogata in lupte grele si in fapte mari (…) Cu mandrie dar primesc aceasta coroana, care a fost facuta din metalul unui tun stropit cu sangele eroilor nostri si care a fost sfintita de biserica. O primesc ca simbol al independentei si puterii Romaniei!” – Carol I, Rege al Romaniei”, se arata in mesajul postat de europarlamentarul RAMONA MANESCU pe pagina sa oficiala.

Sursa foto: Mondo News