Ramona Manescu: Se lucreaza la proiectul pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, lucrarile la Magistrala 5 sunt in grafic

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat miercuri, la final de mandat, ca lucrarile la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon sunt in grafic, fondurile fiind asigurate, si a adaugat ca in prezent se lucreaza la studiul de prefezabilitate pentru extensia Magistralei 4 spre Gara Progresu, precum si la proiectul tehnic pentru Magistrala 6 Gara de Nord — Aeroportul Otopeni.

Ramona manescu si-a exprimat speranta ca, odata cu avansarea lucrarilor la Magistrala 5, sa fie redat traficul la suprafata.

“Sper ca, odata cu avansarea lucrarilor la metrou, in cel mai scurt timp sa fie redat traficul la suprafata. Termenul pe care Metrorex si constructorii l-au dat a fost iunie — iulie 2014 pentru inceperea inchiderii la suprafata. In acest moment, lucrarile sunt in grafic, fondurile sunt asigurate, nu exista niciun motiv pentru ca aceasta constructie sa nu continue in acelasi ritm sau chiar intr-un ritm mai alert. Atunci cand a pornit primul TBM, am promis ca utilajele, odata pornite, nu se vor opri. In acest moment, ele lucreaza in continuare. A fost finalizat pe ambele sensuri tunelul de la statia Academia Militara pana la Orizont, pe un sens pana la statia Favorit”, a declarat ministrul liberal.

Vezi aici cum arata statiile de metrou din Drumul Taberei. Galerie FOTO

Ramona Manescu a adaugat ca alt santier activ este cel al Magistralei 4, de la Parcul Bazilescu la Parcul Straulesti si a subliniat ca in prezent se lucreaza la proiectul tehnic pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Aeroportul Otopeni.

“Mai avem si alte proiecte care sunt in derulare in diferite stadii. Se face studiul de prefezabilitate pentru extensia Magistralei 4 spre Gara Progresu si se lucreaza acum la proiectul tehnic pe Magistrala 6 Gara de Nord – Aeroportul Otopeni”, a mai spus Manescu.

Tronsonul 1 Drumul Taberei — Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, in lungime totala de circa sase kilometri, va avea zece statii de metrou: Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei — Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) — FCC Construccion (Spania) — Delta ACM (Romania) — AB Construct (Romania). Pretul contractului depaseste 918,937 milioane de lei, fara TVA, potrivit site-ului Metrorex.

Miercuri dimineata, ministrii liberali Mariana Campeanu, Eugen Nicolaescu, Gigel Stirbu, Ramona Manescu, Mihai Voicu, Lucia Varga si Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde si-au dat demisiile din functii, dupa ce, marti seara, conducerea PNL a anuntat iesirea de la guvernare.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor.