RAMONA MANESCU se va afla la Galati de Ziua Europei, sambata va participa alaturi de Familia Regala la Garden Party

Fostul ministru al Transporturilor, RAMONA MANESCU, va participa vineri, de Ziua Europei, la evenimentul de lansare a EuroCampionilor la Galati. Intalnirea este dedicata mai ales tinerilor, in Casa de Cultura a Sindicatelor urmand sa participe peste 600 de tineri.

Alaturi de liderii liberali din zona, primari, deputati si senatori, se vor afla Florin Alexe, presedintele tinerilor liberali, George Catalin Stanga – sustinut de TNL pe lista EuroCampionilor si RAMONA MANESCU, care a reprezentat multi ani TNL-ul in organizatiile europene si internationale ale tinerilor liberali, pentru ca acum sa ocupe onoranta pozitie de vicepresedinte al ALDE Party.

Alaturi de celelalte doua momente marcate de ziua de 9 mai, Ziua Independentei proclamata in 1877 si Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial 1945, aceasta zi are o semnificatie speciala pentru Romania, iar in contextul alegerilor pentru Parlamentul European, marcarea Declaratiei Schuman are o importanta aparte.

Mondo News iti recomanda si: Ramona Manescu: Nu avem politici si strategii coerente in domenii prioritare

Pentru ca viitorul Europei este direct legat de tinerii Europei de azi, RAMONA MANESCU a ales sa fie parte a unui eveniment dedicat tinerilor, sa se intalneasca cu ei, sa le raspunda la intrebari si mai ales sa ii convinga de importanta implicarii azi in viitorul Europei. Alegerile din 25 mai 2014 vor da configuratia viitorului Parlament European, vor decide presedintia Comisiei Europene si mai ales vor decide directia politicilor europene pentru urmatorii 5 ani. Peste 5 ani, multi dintre tinerii care vor fi azi in sala Casei de Cultura din Galati vor fi absolventi de facultate, angajati intr-o institutie, companie sau poate patronii proprii afaceri, unii vor fi casatoriti, dar toti vor fi afectati in viata lor de cum va arata Europa si ce pozitie va avea Romania in constructia continentala. De aceea este important ca ei sa isi faca glasul auzit azi, pentru ca sunt generatia care va beneficia cel mai mult de pe urma apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana.

RAMONA MANESCU PARTICIPA LA “GARDEN PARTY” DE ZIUA REGALITATII 

Ramona Manescu va participa sambata, cu ocazia Zilei Regalitatii, la traditionalul eveniment “Garden Party” oferit de Familia Regala a Romaniei Gradina Palatului Elisabeta.

Citeste si: RAMONA MANESCU: “USL traieste” este o campanie prin care PSD vrea sa FURE voturile celor nehotarati 

Evenimentul marcheaza, alaturi de alte manifestari, cele trei momente importante din istoria Romaniei care s-au petrecut in data de 10 mai: Proclamarea Regelui Carol I ca “Domnitor al Romaniei” la 10 mai 1866; Proclamatia solemna de Independenta facuta de Regele Carol I la 10 mai 1877; incoronarea Regelui Carol I ca “Rege al Romaniei” si ridicarea Romaniei la rang de Regat.

Din 1866 pana in 1948, 10 mai a fost Ziua Nationala a Romaniei. Cu aceasta ocazie, Familia Regala a Romaniei va avea in gradina Palatului Elisabeta, la un “Garden Party” – eveniment devenit traditional, 6.000 de invitati, printre care personalitati ale autoritatii politice centrale si locale, personalitati ale mediilor academic, cultural, stiintific si politic, personalitati ale societatii civile si mediului de afaceri, reprezentanti ai Corpului Diplomatic si ai Clerului. Cei 6,000 de invitati reprezinta toate judetele tarii si Republica Moldova.

Evenimentul va fi acompaniat de Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale ce va sustine un concert in gradina palatului. De asemenea, Yakerii Acrobati isi vor da concursul, survoland Palatul Elisabeta. 

La eveniment vor lua parte Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare, Principele Radu, Principesa Maria si Principele Nicolae. Evenimentul va incepe la ora 17.00 si se va incheia la 18.30.