Ramona Mănescu: Separatismul este o vulnerabilitate de care profită cei care doresc o Uniune Europeană dezbinată și slabă

Separatismul reprezintă o mare vulnerabilitate în interiorul Uniunii Europene, producând riscuri la nivel politic și economic pentru construcția europeană, consideră europarlamentarul PPE Ramona Mănescu.

”Separatismul este într-adevar o vulnerabilitate serioasă în Uniunea Europeană, una de care profită mai ales cei care ne doresc dezbinați și slabi”, a scris europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook, în contextul participării sale la conferința “Threats of Separatism to International Peace and Security”.

”O dezbatere la nivel inalt despre motivele separatismului in Europa consecințele sale și riscurile la nivel politic si economic pentru construcția europeană”, a mai spus aceasta.

Forumul internațional “Threats to international peace and security posed by separatism” are loc luni la Bruxelles și este organizat cu sprijinul Comitetului de Stat pentru Cooperarea cu Diaspora din Azerbaidjan și Congresul Azerilor Europeni din Belgia.

Problema separatismului în Europa a căpătat noi conotații după evenimentele recente din Spania și tentativa fostului guvern regional din Catalonia de a declara independența regiunii.

Sursa foto: ramona-manescu.ro