RAMONA MANESCU: SERBIA trebuie sa asigure accesul minoritatilor nationale la EDUCATIE

Europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU, membru in Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (PE), a participat la prezentarea Raportului pe 2014 privind progresele realizate de SERBIA, in cadrul procesului de aderare al acesteia la Uniunea Europeana (UE).

Cu ocazia prezentarii si adoptarii acestui raport in plenul comisiei, europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU a reusit sa impuna adoptarea unui amendament important in ceea ce priveste gestionarea relatiilor cu minoritatile nationale de pe teritoriul SERBIEI:

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: UE este un spatiu al pacii care trebuie protejat cat timp este o realitate

“Ma bucur ca astazi am reusit in Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (PE), cu toata opozitia ferma a grupurilor politice de stanga, sa obtin o majoritate de voturi in favoarea unui amendament esential pentru protejarea minoritatilor nationale din Serbia, unde se afla si o importanta comunitate de romani”, a declarat RAMONA MANESCU.

Amendamentul propus de RAMONA MANESCU vizeaza recomandarea adresata autoritatilor din SERBIA de a proteja minoritatile nationale si de a aplica un cadru juridic adecvat in domeniul educatiei, al accesului la mass-media si servicii religioase in limbile minoritatilor nationale:

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: Situatia REFUGIATILOR din SIRIA si IRAK a ajuns de nesuportat 

Cred ca acest mesaj pozitiv, pe care il transmitem din Parlamentul European tuturor minoritatilor nationale din Serbia, va sprijini si efortul Guvernului Romaniei in sustinerea respectarii drepturilor minoritatilor nationale din Serbia.”,  a mai spus europarlamentarul liberal.

ADERAREA SERBIEI la Uniunea Europeana (UE) este un proces sustinut de ROMANIA, inclusiv prin europarlamentarii sai. Prezenta SERBIEI intr-un viitor predictibil in interiorul granitelor Uniunii nu poate aduce decat stabilitate si prosperitate atat pentru proprii cetateni cat si pentru cei ai UE. In acest context, o buna gestiune a relatiei cu minoritatile nu poate face decat sa sprijine acest proces si sa asigure o constructie solida.

Sursa foto: Mondo News