Ramona Manescu si-a prezentat bilantul la Ministerul Transporturilor. VIDEO

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu

Ramona Manescu si-a prezentat, miercuri, bilantul mandatului pe care l-a avut in fruntea  Ministerului Transporturilor. In discursul sau, Ramona Manescu a facut referire la o serie de proiecte pe care le-a derulat si despre care si-a exprimat speranta ca vor fi duse la bun sfarsit, deoarece sunt proiecte importante pentru dezvoltarea Romaniei.

“Am inceput acest mandat sub semnul integritatii si legalitatii si am satisfactia ca inchei in acest fel. Am petrecut 6 luni in fruntea Ministerului Transporturilor si m-am straduit sa pun lucrurile in ordine, sper ca toate proiectele incepute de mine sa continue, sa fie duse la bun sfarsit, sunt proiecte importante pentru Romania, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport si dezvoltarea economiei. Voi fi foarte atenta sa fie continuate”, a declarat Ramona Manescu.

Totodata, Ramona Manescu a facut referire la o parte dintre proiecte pe care le-a pus in aplicare dupa ce a venit la conducerea Ministerului Transporturilor, precizand ca  

“Prima decizie dificila cand am venit la Ministerul Transporturilor a fost sa opresc procesul de privatizare existent si sa redemaram procesul de privatizare la CFR Marfa prin care sa atragem cat mai multi investitori si sa obtinem un pret bun. Decizia a fost una buna, corecta si legala, procesul de privatizare este la stadiul finalizarii noului caiet de sarcini cu criterii si obiective pentru consultantul care va fi ales”, a spus fostul ministru al Transporturilor.

“Masterplanul de transport este intr-o faza finala, lucrandu-se pe detaliile cerute. Din masterplan reiese clar care sunt obiectele si modul in are proiectele prioritare vor fi alese. In masterplanul de transport au fost introduse foarte multe dintre proiectele importante care erau sub semnul intrebarii, precum modernizarea aeroportului Baia Mare. Un proiect important pentru Romania este strategia Dunarii, conectarea celui mai mare port la Marea Neagra, este un proiect strategic pentru Romania si la nivel european”, a adaugat Ramona Manescu.