Ramona Mănescu solicită Băncii Europene de Investiții să sprijine IMM-urile

Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă coloana vertebrală a economiei europene, iar Banca Europeană de Investiții trebuie să îmbunătățească semnificativ accesul la finanțare pentru IMM-uri, a declarat eurodeputatul Ramona Mănescu (PPE) cu privire la raportul anual al BEI în cadrul unei dezbateri desfășurate în Comisia pentru Comerț Internațional din Parlamentul European.

Raportor pe opinie privind raportul raportul anual referitor la controlul activităților financiare ale Băncii Europene de Investiții, Mănescu a formulat o serie de recomandări pentru îmbunătățirea accesului la finanțarea furnizată de BEI.

”Accesul la finanțare este una dintre provocările cele mai urgente. Astfel, BEI ar trebui să îmbunătățească accesul efectiv la finanțarea IMM-urilor. Acest lucru se poate realiza prin programe și inițiative de facilitare a comerțului, cum ar fi facilitatea europeană de microfinanțare. Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă coloana vertebrală a economiei europene”, a spus aceasta.

Amendamentele propuse de Ramona Mănescu cuprind 1) necesitatea ca BEI să sprijine IMM-urile pentru a-și extinde activitatea în străinătate prin programele de facilitare a comerțului, 2) necesitatea alinierii activităților BEI la Obiectivele ONU pentru Dezvoltare Sustenabilă 2030, 3) sprijinirea IMM-urilor și investitorilor prezenți pe piața chineză, 4) o adaptare rapidă a BEI la provocările internaționale actuale, 5) sprijinirea activităților financiare ale firmelor din UE în afara Uniunii prin prioritizarea țărilor cu care Uniunea Europeană are acorduri comerciale sau se află în faza negocierii lor.

Rezultatul implicării BEI ”va fi o oportunitate valoroasă pentru creșterea economică și locuri de muncă”, a mai completat Ramona Mănescu.

Sursa foto: adevarul