RAMONA MANESCU sustine aderarea Republicii Moldova la UE

Europarlamentarul PNL, RAMONA MANESCU, si-a reiterat sprijinul pentru ca procesul de aderare la Uniunea Europeana al REPUBLICII MOLDOVA sa decurga cat mai bine si fara obstacole. Liberala a facut acest lucru in cadrul audierilor comisarului JOHANNES HAHN, desemnat de presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, sa ocupe portofoliul “Politica europeana de vecinatate si pentru negocierile privind extinderea”.

RAMONA MANESCU l-a intrebat pe HAHN cum va sustine, in mandatul sau, trecerea REPUBLICII MOLDOVA la urmatorul nivel in procesul de aderare.

Citeste si: RAMONA MANESCU SUSTINE EUROMAIDANUL PENTRU PREMIUL SAKHAROV

“In cadrul audierilor de azi (n.r.-ieri), l-am intrebat pe domnul HAHN daca va sustine pe parcursul mandatului sau trecerea REPUBLICII MOLDOVA la urmatorul nivel in acest proces de aderare, in conditiile in care acest stat se va dovedi pregatit de aderare, indiferent de stadiul in care Ucraina si Georgia se vor afla sau va trata la pachet aceste trei state.

Asa cum a aratat in raspunsul sau si domnul HAHN, in acest proces un rol important il va avea in primul rand optiunea cetatenilor moldoveni, care trebuie sa doreasca si sa fie pe deplin pregatiti pentru aderarea la UE.

Ca europarlamentar roman, voi face tot ce depinde de mine pentru ca REPUBLICA MOLDOVA sa faca acest pas care va aduce mai aproape perspectiva prosperitatii si a integrarii europene pentru moldovenii de peste Prut”, a declarat RAMONA MANESCU.

“Vom trata fiecare tara in mod individual si vom sustine lucrurile care se intampla acolo. Insa este decizia suverana a fiecarei tari si a fiecarei populatii din tara respectiva sa se decida in ce directie vrea sa mearga. Probabil ca in 31 octombrie se va vedea mai bine in Moldova in ce directie merge aceasta calatorie.”, a declarat, la randul sau, comisarul Hahn.

Citeste si: INTERVIU EXCLUSIV. RAMONA MANESCU ESTE DECISA SA DINAMIZEZE POLITICA EXTERNA A UE SI SA AJUTE ROMANIA IN FOLOSIREA BANILOR EUROPENI

Europarlamentarul PNL si Johannes Hahn au colaborat foarte bine si in mandatul anterior al Ramonei Manescu, in comisia REGI. “Ii urez succes si in noul mandat caruia sunt sigura ca ii va face fata cu succes”, a mai completat liberala.

Sursa foto: ramona-manescu.ro