Ramona Manescu sustine EUROMAIDANUL pentru premiul SAKHAROV

Partidul Popular European a nominalizat EUROMAIDAN pentru PREMIUL SAKHAROV al UE, potrivit unui comunicat de presa. La randul sau, europarlamentarul PNL RAMONA MANESCU s-a declarat o sustinatoare a acestei propuneri.

“Sper ca aceasta propunere pe care o sprijin din toata inima sa adune cat mai multi sustinatori in toate grupurile parlamentare.

Citeste si: INTERVIU EXCLUSIV. RAMONA MANESCU ESTE DECISA SA DINAMIZEZE POLITICA EXTERNA A UE SI SA AJUTE ROMANIA IN FOLOSIREA BANILOR EUROPENI

Protestul din Piata Independentei din Kiev, ce s-a transformat intr-o miscare la nivel national si s-a autointitulat “EUROMAIDAN” s-a centrat pe apararea unor valori precum libertate de exprimare si respectarea drepturilor omului.

Aceleasi valori stau si la baza PREMIULUI SAKHAROV ce a fost infiintat de Parlamentul European in 1989, iar nominalizarea EUROMAIDANULUI pentru acest premiu reprezinta un gest important de recunoastere a deciziei ucrainienilor de a merge pe calea valorilor europene.

In contextul conflictului actual din Ucraina, PREMIUL SAKHAROV acordat EUROMAIDANULUI capata o semnificatie speciala, iar gestul Parlamentului European ar reflecta fidel principiile care stau la baza constructiei europene”, a scris RAMONA MANESCU pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: RAMONA MANESCU: CORINA CRETU ESTE RESPECTATA IN EUROPA. NU E BINE SA ACTIONAM IMPOTRIVA INTERESULUI ROMANIEI

PREMIUL SAKHAROV recompenseaza personalitatile marcante care lupta impotriva intolerantei, fanatismului si opresiunii. La fel ca si ANDREI SAHAROV, toti laureatii acestui premiu fac dovada curajului de care este nevoie pentru apararea drepturilor omului si a libertatii de expresie.