Ramona Mănescu susține poziția PPE pentru un buget al politicii agricole comune care apără fermierii și consumatorii

Eurodeputatul PPE Ramona Mănescu și-a exprimat susținerea pentru poziția grupului său politic din Parlamentul European cu privire la menținerea acelorași alocări bugetare pentru politica agricolă comună a Uniunii Europene în condițiile negocierii noului cadru financiar multianual, dar și al impactului pe care ieșirea Marii Britanii din UE îl va avea asupra bugetului Uniunii.

Este nevoie de finanțare pentru a face față noilor provocări și preocupări ale agricultorilor și ale consumatorilor în ceea ce privește o agricultură durabilă atât ecologic și financiar, apreciază grupul PPE, mesaj pe care Ramona Mănescu îl susține.

Reamintim că Parlamentul European a votat în luna mai, cu 468 de voturi pentru, 123 împotrivă și 89 de abțineri prioritățile pentru reforma Politicii Agricole Comune (PAC).

Statele membre ale UE ar trebui să poată adapta politica agricolă comună (PAC) la nevoile lor, spun eurodeputații. Dar resping orice “renaționalizare” a PAC, care, după părerea lor, ar putea denatura concurența pe piața unică.

Europarlamentarii au precizat că în afară de a permite fermierilor din UE să continue să producă alimente sigure și de calitate la prețuri accesibile, viitoarea PAC ar trebui să le facă mai durabile din punct de vedere al mediului și integrate pe deplin în economia circulară. De asemenea, ar trebui să încurajeze inovarea, cercetarea și practicile de agricultură inteligentă. În acest scop, doresc să mențină bugetul PAC la nivelul actual, cel puțin.