Ramona Mănescu: Turkmenistanul este o țară foarte importantă pentru securitatea energetică a UE

Relația Uniunii Europene cu Turkmenistan ca țară parte a Asiei Centrală este una foarte importantă din perspectiva proiectelor din domeniul securității energetice, consideră eurodeputatul PPE Ramona Mănescu, în contextul în care Parlamentul European a dezbătut marți în sesiune plenară agenda relațiilor UE – Asia Centrală ca urmare a celei de-a-13 reuniuni ministeriale anuale.

”Turkmenistanul, parte a Asiei Centrale, este o țară foarte importantă pentru Uniunea Europeană din perspectiva proiectelor noastre în domeniul securității energetice și dezvoltării a unor noi rute de comerț”, a scris eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

”Cred că o prezență directă a UE în Ashgabat nu poate fi decât benefică dialogului cu Turkmenistan. În mod cert, prin dialog, putem reuși mult mai mult și pe dosare mai sensibile precum cele privind democrația si drepturile omului”, a conchis Mănescu.

Precizările sale intervin în contextul în care prezența Uniunii Europene la Ashgabat este materializată prin intermediul unui Birou de Legătură.

Cea de-13-a reuniune ministerială UE – Asia Centrală a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, la Samarkand, în Uzbekistan, și s-a concentrat pe aspecte economice, politice și de securitate, precum și pe rolul Uniunii Europene în regiune.

Sursa foto: ramona-manescu.ro