RAMONA MANESCU: Un nou an scolar si, la fel ca intotdeauna, cuvantul emotie este nelipsit

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a participat, luni, la dechiderea noului an scolar. Politicianul liberal a ales sa fie alaturi de micutii care vor urma sau urmeaza deja cursurile SCOLII si GRADINITEI ROMANO-FINLANDEZE. RAMONA MANESCU a descris pe pagina sa personala emotia care a incercat-o si amintirile care au prins-o din urma in timpul acestei festivitati de deschidere a noului an scolar.

„Un nou an scolar si, la fel ca intotdeauna, cuvantul „emotie” este nelipsit. La invitatia domnului Ioan Ceuta, presedintele Consiliului de Administratie al Scolii Romano-Finlandeze, am participat la festivitatea de deschidere a cursurilor intr-un nou an scolar al a SCOLII si GRADINITEI ROMANO-FINLANDEZE ce functioneaza in Bucuresti de sase ani deja.

Este un proiect pe care l-am vazut crescand, pornind de la o gradinita si o mica scoala si care este astazi un program de amploare, adunand peste 500 de elevi. Anul acesta programul a beneficiat de o extindere importanta, infrastructurii educationale adaugandu-i-se un nou corp de cladire si o sala de sport.

Sistemul educational finlandez este recunoscut in intreaga lume pentru performantele sale si nu este o intamplare faptul ca Finlanda se afla pe locul I intre tarile europene, din punct de vedere academic, conform testelor PISA. SCOALA si GRADINITA ROMANO-FINLANDEZA sunt un model de succes, construite pe ideea de parteneriat, iar ele incearca sa adapteze curriculei romanesti sistemul de predare care a pus Finlanda pe primul loc in educatia europeana.

Alaturi de alti oameni cu suflet mare (printre care se numara Excelenta Sa Päivi Pohjanheimo, Ambasadoarea Finlandei la Bucuresti, domnul Robert Cazanciuc, fost Ministru al Justitiei, domnul Hannu Takkula, europarlamentar si conducator al Comisiei de Educatie in anul 2010 si doamna Jane Thompson, sotia domnului Dean Thompson adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA la Bucuresti) am vazut aceeasi emotie coplesitoare in ochii celor care pasesc in primul an de scoala. Dar nu este doar emotie. Este si multa curiozitate si dorinta de a stii mai mult – porniri pe care sistemul educativ incluziv al scolii, ce are in centrul preocuparilor sale grija pentru dezvoltarea individuala, le incurajeaza si le hraneste zilnic.

Este de remarcat ca SCOALA si GRADINITA ROMANO-FINLANDEZA ofera formare nu doar pentru elevi. Pe baza colaborarii cu Inspectoratul Scolar al Sectorului 6, anual sunt pregatiti si 250 de profesori din sistemul bugetar, 30 dintre acestia participand si la un curs de specializare in Finlanda.

Urez mult succes SCOLII si GRADINITEI ROMANO-FINLANDEZE si pe viitor, iar tuturor copiilor care astazi i-au trecut pragul le doresc sa-si urmeze si sa-si vada visele implinite. Calitatea si performanta oferite de modelul educational finlandez pilotat in unitatea ce functioneaza in Sectorul 6 reprezinta o sansa in plus de care mi-as dori sa beneficieze cat mai multi copii din Romania!”, se arata in mesajul postat de europarlamentarul RAMONA MANESCU pe pagina sa oficiala.

Sursa foto: ramona-manescu.ro