RAMONA MANESCU va aduce in fata institutiilor europene problema romanilor blocati in zonele de conflict

Europarlamentarul liberal RAMONA MANESCU si-a exprimat ingrijorarea fata de situatia in care se regasesc cetatenii romani prinsi in mijlocul zonelor de conflict si, in special, a conationalilor nostri aflati in Yemen. 

“In umbra atentatelor impotriva crestinilor din Kenya, dar si a celor din Egipt, Siria, Libia sau Nigeria, pentru crestinii de pretutindeni incarcatura emotionala este una speciala. Intoleranta religioasa, extremismul si gruparile radicale isi extind teritoriile in care actioneaza, iar amenintarile lor devin realitate mult prea des.

Romanii nu sunt nici ei scutiti de aceste tulburari. Ne ingrijoreaza in mod special situatia celor ramasi blocati in Yemen, unde conflictul se apropie de nivelul unui razboi regional in toata regula. Eforturile MAE Roman sunt bine venite si salut reusita evacuarii a 17 conationali pana in prezent. Din pacate, semnalele de alarma pe care le-am tras cu privire la situatia din Yemen, inca din Ianuarie, nu si-au gasit ecoul sperat. Este evident ca doar o atentionare de calatorie nu este suficienta, mai ales atunci cand pentru unii este vorba de o alegere intre siguranta pe termen scurt si singura sursa de venit.

Ca membru al Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European voi aduce problema cetatenilor romani blocati in zona de conflict si in atentia institutiilor Europene. Nu este o situatie singulara din pacate si nu se refera doar la cetateni romani. Sper ca autoritatile romane sa se implice mai mult in sprijinul romanilor aflati astazi in dificultate si sa gaseasca solutii rapide, alaturi de partenerii din Uniunea Europeana si coalitia Statelor Arabe care desfasoara operatiuni militare in Yemen, pentru extragerea celor ramasi in zona de conflict”, se arata in declaratia de presa a europarlamentarului RAMONA MANESCU.

In incheierea declaratiei de presa, RAMONA MANESCU le-a transmis un mesaj tuturor crestinilor care se afla in Saptamana Patimilor in aceste zile.

“In aceasta Saptamana a Patimilor imi doresc alaturi de toti ceilalti crestini un viitor mai linistit, pace si o flacara de speranta in acest intuneric al terorismului si intolerantei ce prinde radacini chiar si in inima Europei”.

Sursa foto: Mondo News