RAMONA MANESCU va participa la doua momente cheie legate de AGENTIA de AZIL a UE

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prezentat, in detaliu, agenda activitatilor din Parlamentul European in saptamana 17-23 octombrie, 2016. Politicianul roman va fi implcat in doua momente extrem de importante care vor avea loc la Parlamentul European si anume sedinta de lucru pe tema Raportului asupra modificarilor propuse de Comisia Europeana la Regulamentul Dublin III privind azilul si sedinta Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European in care este programata prima discutie asupra propunerii de Regulament privind infiintarea Agentiei pentru Azil a Uniunii Europene.

„In aceasta saptamana am pe agenda de activitati din Parlamentul European doua momente pe care doresc sa le subliniez.

Primul are loc miercuri, cand este programata o sedinta de lucru pe tema Raportului asupra modificarilor propuse de Comisia Europeana la Regulamentul Dublin III privind azilul.

Sunt raportoare pe acest subiect, iar reformarea Regulamentului Dublin III este unul dintre principalele mecanisme de raspuns ale Uniunii Europene in fata valului migrational ce evident este doar la inceput. De succesul reformelor propuse asupra mecanismelor de primire si gestionare a azilantilor depinde, in buna masura, succesul sau esecul UE pe viitor in fata acestei provocari ce nu doar ca va persista ci are mari sanse sa creasca in intensitate.

Al doilea subiect important este programat sa aiba loc joi, in Comisia AFET. In sedinta Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European este programata prima discutie asupra propunerii de Regulament privind infiintarea Agentiei pentru Azil a Uniunii Europene. Infiintarea acestei Agentii este tot parte a mecanismului de raspuns al Uniunii Europene in gestionarea presiunii migrationale si presupune consolidarea rolului Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO) prin transformarea sa intr-o agentie care sa faciliteze punerea in aplicare a sistemului european comun de azil (SECA) si sa ii imbunatateasca functionarea.

Si pe acest document am fost desemnata ca Raportor din partea Parlamentului European. Amandoua subiectele sunt de impact nu doar la nivel european ci si pentru Romania, iar efectele se vor face simtite inclusiv pe termen lung in stabilitatea si coeziunea europeana”, a notat eurodeputata RAMONA MANESCU pe pagina sa oficiala.

Sursa foto: ramona-manescu.ro