RAMONA MANESCU va primi un grup de studenti, participanti la programul Seeds of future

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a prefatat, pe pagina sa oficiala, Agenda activitatilor din Parlamentul European aferenta saptamanii 28 noiembrie-4 decembrie 2016.

„Parlamentul European lucreaza in aceasta saptamana atat in comisiile de specialitate cat si in plen.

Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) a carei membra sunt, are programata o intalnire marti in care, alaturi de alte subiecte, se va exprima un vot asupra proiectului de Rezolutie privind Agentia pentru Azil a Uniunii Europene, al carei Raportoare sunt.

Aceasta initiativa vine ca urmare a procesului de reformare a Sistemului Comun European privind Azilul (CEAS), demarat in Aprilie 2016 de catre Comisia Europeana. Reforma intentioneaza sa stabileasca un sistem corect si sustenabil de stabilire a Statului Membru responsabil pentru fiecare azilant in parte, intarirea sistemului EURODAC, crearea unei mai mari convergente a sistemului de azil pentru a preveni deplasarile secundare in cadrul teritoriului european si extinderea mandatului Oficiului European de Suport pentru Azil (EASO).

La acest ultim punct se refera documentul ce va primi votul din partea Comisiei AFET marti, iar el presupune transformarea EASO intr-o Agentie care sa sprijine implementarea reformei politicii de azil si functionarea CEAS.

Tot in Comisia AFET va mai avea loc un Schimb de opinii privind procesul de pace din Orientul Mijlociu si se va face o informare privind alegerile prezidentiale din Moldova.

Marti voi primi in Parlament un grup de studenti, participanti la programul „Seeds of future” dezvoltat de Huawei – companie care are o prezenta puternica si in Romania. Programul ofera un sistem de trening inedit, ce are loc la sediul companiei mama din China si in care mi-as dori sa vad implicati cat mai multi tineri din Romania.

In mini-sesiunea plenara a Parlamentului European din zilele de miercuri si joi se va dezbate si vota, printre altele, Acordul UE-SUA privind protectia informatiilor cu caracter personal in legatura cu prevenirea, depistarea, investigarea si urmarirea penala a infractiunilor . Acest document vine ca urmare a unei solicitari, initiate tot de catre Parlamentul European in 2010.

Scopul aceste Rezolutii este de a asigura un nivel cat mai inalt de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale ale indivizilor, in special dreptul la viata privata, atunci cand este vorba despre procesarea datelor cu caracter personal si transmiterea acestora catre autoritatile competente din UE, Statele Membre sau SUA”, a notat RAMONA MANESCU pe pagina sa oficiala.

Sursa foto: ramona-manescu.ro