Ramona Manescu: Voi discuta cu premierul despre proiectele in derulare si prioritare

ramona_manescu

Ramona Manescu, propusa de PNL pentru conducerea Ministerului Transporturilor, a declarat duminica seara ca se considera soldatul constiincios din randurile PNL care isi asuma tot ce urmeaza si care, daca va conduce acest portofoliu, va face ca in Ministerul Transporturilor sa existe o atitudine de disciplina.

“Sunt soldatul constiincios din randurile PNL, mi-as dori ca si in Ministerul Transporturilor sa existe o atitudine nu militarizata, dar de disciplina. Orice minister are nevoie de foarte multa disciplina. Daca am acceptat si mi-am asumat acest lucru, sigur ca imi asum orice se va intampla, orice va veni dupa. Imi asum chiar si un refuz al domnului presedinte Basescu”, a declarat Ramona Manescu, duminica seara, in platoul Antena 3.

Intrebata ce pronostic are in ceea ce priveste raspunsul presedintelui Traian Basescu la nominalizarea facuta de PNL pentru sefia Ministerului Transporturilor, Ramona Manescu a raspuns: “Cred ca si domnul Basescu stie ca o prioritate este atragerea fondurilor europene si cel putin din punctul acesta de vedere cred ca ar putea spune da”, a mai spus liberalul Ramona Manescu.

Intrebata ce o recomanda pentru sefia de la Ministerul Transporturilor, europarlamentarul Ramona Manescu a punctat in primul rand experienta pe care o detine la nivel european, dar si la nivel intern. 

“Decizia colegilor mei din Biroul Politic a fost influentata si de experienta mea. Dar experienta din PE si nu numai, am reusit sa descifrez si cateva din misterele zonei guvernamentale, dar am descifrat, spun eu, si multe din necunoscutele zonei institutiilor europene si cred ca acum pentru Ministerul Transporturilor, este un lucru foarte important dar si pentru Romania, in genera”, a aratat Manescu.

“Cred ca daca reusesti sa impui niste criterii oamenilor cu care lucrezi, colaboratorilor, poti sa-i faci sa lucreze la anumite standarde. Trebuie sa fii foarte hotarat si determinat sa faci lucrul acesta. Si sa ai mult curaj”, a mai adaugat liberalul.

Intrebata cum poate un politician sa renunte la un job platit cu mii de euro, pentru un salariu de cateva mii de lei, Ramona Manescu a explicat ca motivatia vine dorinta de eficientiza sistemul prin disciplina, nu neaparat militarie si a remintit un episod petrecut in 2005, cand a fost nominalizata pentru functia de secretar de stat in Guvernul Tariceanu.

“Motivatia este cea avuta in 2005 cand mi s-a propus sa fiu subsecretar de stat in Guvernul Tariceanu. Sunt soldatul constiincios din randurile PNL, mi-as dori ca si in Ministerul Transporturilor sa existe o atitudine nu militarizata, dar de disciplina. Orice minister are nevoie de foarte multa disciplina”, a spus Manescu.

Ramona Manescu a mai precizat, in studioul Antena 3, ca va avea o discutie cu premierul Victor Ponta, pentru a fi pusa in tema cu proiectele in derulare si cu cele prioritare.

“Voi avea o discutie cu premierul cu certitudine si in afara de faptul ca va trebui sa preiau tot portofoliul si sa fiu pusa in tema cu proiectele in derulare, sigur ca premierul ma va informa si cu privire la proiectele prioritare, gen privatizarea CFR Marfa. Oricum, Ministerul Transporturilor este un minister de maxima importanta pentru Romania, nu numai pentru ca are un portofoliu atat de larg, ci pentru ca depind de acesta atat de multe lucruri precum turismul, imaginea Romaniei, interconectivitatea cu alte state, si sigur ca vor fi proiecte prioritare, dar aceste lucruri le vom discuta cu premierul in cadrul Guvernului si cu ceilalti colegi”, a mai spus europarlamentarul PNL.