RAMONA MANESCU: Zona destabilizata a Orientului Mijlociu constituie o amenintare nu numai pentru bunastarea interna, dar si pentru pacea globala

Europarlamentarul PNL / PPE RAMONA MANESCU a participat la cea de-a saisprezecea editie a Forumului Doha unde a vorbit in sesiunea dedicata securitatii globale despre „Realitatea Curenta si Provocari”, potrivit unei postari publicata pe site-ul personal.

RAMONA MANESCU a luat in considerare principalele provocari cu care lumea se confrunta in prezent. Europarlamentarul si-a inceput discursul mentionand acordul din Paris privind schimbarile climatice, subliinind ca acesta„ nu reprezinta o realizare minora” si ca „adevarata sa valoare va fi mai bine inteleasa in lumina noilor generatii”.

RAMONA MANESCU a vorbit, de asemenea, si despre regiunea Orientului Mijlociu ce este amenintata si ameninta  „nu numai bunastarea interna, dar si pacea globala si securitatea” avertizand cu privire la posibilitatea producerii unei „furtuni perfecte”, mai ales datorita „doborarii bombardierului rusesc Sukhoi la granita dintre Siria si Turcia pe 24 noiembrie 2015”.

CITESTE SI: RAMONA MANESCU: OFERTA EDUCATIONALA ACTUALA NU ESTE ADAPTATA LA CERINTELE DIN PIATA MUNCII

Reamintind despre problemele din regiune, RAMONA MANESCU a subliniat faptul ca „actualele cauze ale conflictelor de astazi sunt determinate de lipsa educatiei, a oportunitatilor economice, infrastructura ce lasa de dorit si capacitatea slaba a statului”.

„In zona conflictuala ce se intinde din Africa de Nord pana in Peninsula Araba se intampla aceste lucruri: mentinerea la distanta a tinerilor de educatie, intretinerea unei economii slabe, raspandirea saraciei, distrugerea infrastructurii vitale si multiplicarea statelor ce se afla in criza.”

„Intoarcerea Rusiei in Orientul Mijlociu prin intermediul detasamentelor militare in Siria, a reimprospatat amintiri din Razboiul Rece cand Moscova si Washingtonul se confruntau in regiune. Cu toate acestea, prezenta acesteia de acum nu este motivata ideologic, ci datorita unor interese nationale oportuniste. In mod evident, ajutorul pe care Rusia i-l acorda lui Bashar al-Assad prelungeste conflictul. Acelasi conflict  a produs milioane de refugiati si a ajutat la ridicarea Daesh si a expansiunii grupului militant in Irak, Libia si in alte natiuni producatoare de petrol.”

Vorbind despre amenintarea terorista, RAMONA MANESCU a declarat: „Prelungirea conflictului destabilizeaza Europa si produce fracturi intre statele membre datorita milioanelor de refugiati. De asemenea ofera posibilitatea Daesh sa se infiltreze in comunitatile europene.”

„Traim intr-o era digitala unde exista o mai mare indrazneala a persoanelor de a-si exprima preocuparile. Mai mult de 100 de milioane de persoane au acces la Facebook pe mobil in regiunea MENA in prezent. Aceeasi regiune este una in care se inregistreaza un trend ascendent al conturilor pe Twitter si Instagram. Consider ca statele precum Qatar, Oman si Emiratele Arabe Unite arata modul in care legitimitatea competentei este ceeste cea mai buna cale catre progres in timp ce identitatile nationale moderne se formeaza”, a conchis europarlamentarul RAMONA MANESCU.

Sursa foto: ramona-manescu.ro