Raniti din COLECTIV, invatati la ilegalitati in Primaria lui DANIEL BALUTA, pentru a primi ajutoare

Doi dintre ranitii din dosarul „Colectiv”, Mario Cezar Marin si Mariana Oprea, au fost invatati sa-si declare, ilegal, resedinte fictive in Sectorul 4, pentru a putea obtine ajutoare financiare de la Primaria condusa de DANIEL BALUTA. Merita sa riste sa faca puscarie numai sa va puteti lauda ca i-ati ajutat, domnule primar?

Desi scopul de a oferi ajutor victimelor este laudabil, la prima vedere, cinismul oamenilor primarului DANIEL BALUTA de a-i invata pe doi tineri sa obtina bani publici prin incalcarea legii este incalificabil! dealtfel, candidatul PSD a mai incercat, dealtfel, in repetate randuri, sa-si asocieze imaginea cu cea a victimelor din „Colectiv”, inclusiv prin construirea, ilegala, a unui monument in zona gratarelor din Parcul Tineretului.

Documente fictive pentru ajutoare ilegale de la Primaria lui DANIEL BALUTA

Doua dintre victimele nenorocirii de la „Colectiv” au fost impinse sa isi faca acte ilegale pentru a putea beneficia de sume de bani cu titlu de „ajutor de urgenta” oferite de catre PRIMARIA SECTORULUI 4, in baza unei hotarari de consiliu din noiembrie 2015, prin care se acordau ajutoare de urgenta de pana la 20.000 de lei fiecare.

Hotararea de consiliu prevede acordarea de ajutoare numai pentru victimele sau familiile victimelor din sectorul 4, iar cei doi raniti, MARIANA OPREA si MARIO CEZAR MARIN, locuiesc in sectorul 6.

Astfel ca ranitii au fost invatati si ajutati, fara indoiala, sa-si stabileasca fictiv resedinta, adica ilegal, in sectorul 4, pentru a putea beneficia de ajutorul de la sectorul 4. Cetateanul.net nu i-a putut contacta pe cei doi, dar faptul ca au fost indrumati sa incalce legea nu ne-a fost confirmat doar de sursele din Primarie, dar reiese si din documentele intocmite!

Astfel, dupa cum puteti vedea in documentul de mai sus, cei doi si-au declarat resedinta in aceeasi zi, 4 aprilie 2016 si la aceeasi adresa, Drumul Gilaului 21-23, sectorul 4!

Cererile au fost depuse in acelasi timp la registratura PRIMARIEI SECTORULUI 4

Saptamana trecuta, pe 4 mai 2016, cei doi au depus, tot impreuna, cererea de acordare a ajutorului de urgenta. Dovada este evidenta, cele doua numere de inregistrare sunt aproape consecutive: 259677 si 259680/04.05.2016.

Resedinta este tot fictiva

Reporterii Cetateanul.net au fost la adresa declarata de cei doi ca resedinta – Drumul Gilaului 21-23 unde au descoperit o vila impunatoare construita pe un domeniu de cateva mii de metri patrati, cu o peluza pe care alergau in voie doi caini-lup de paza. Acolo o doamna in varsta, probabil angajata, ne-a spus ca nu a auzit de cei doi si ca domeniul apartine altor familii. pe cutia postala de la intrare scrie familiile Mihalache si Popica.

La fel au constatat si functionarii trimisi sa faca ancheta sociala. Ei au aflat ca ranitii nu locuiesc la adresa si nu este legal sa primeasca ajutorul.  Ieri, 11 mai 2016, serviciul juridic a fost instiintat de ilegalitate, ne-au spus surrse din primaria sectorului 4. Acum primarul DANIEL BALUTA trebuie sa hotarasca daca acorda ajutorul, incalcand legea, sau va trebui sa caute alte solutii de a-si mai face campanie, pe seama tragediei de la Colectiv (precum incercarea penibila de a construi, tot ilegal, un monument pentru victimele „Colectiv” in zona gratarelor din Parcul Tineretului).

Sursa text si foto: Cetateanul.net