Ranitii din Ucraina vor fi adusi cu avionul la Bucuresti

Spitalele de Urgenta Floreasca, Universitar, Bagdasar Arseni si Elias sunt cele patru unitati medicale unde vor ajunge cei 12 raniti din Ucraina, a declarat, joi, secretarul de Stat in MAI, Raed Arafat, la finalul sedintei de planificare a misiunii.

Potrivit lui Arafat, ranitii din timpul protestelor impotriva lui Victor Ianukovici vor fi adusi la Bucuresti cu o aeronava militara, in care se va afla un echipaj SMURD pentru a se asigura ca nu vor fi probleme in timpul zborului.

Citeste si: Ucraina a cerut ONU sa monitorizeze zi si noapte situatia securitatii in Peninsula Crimeea 

 “Suntem in permanenta legatura cu Ministerul de Externe si cu ambasada noastra de la Kiev. In momentul in care vom primi un semnal de acolo, o echipa se va deplasa din Romania pentru a prelua pacientii.”, a precizat secretarul de Stat. Oficialul a mai spus ca, dupa aterizarea avionului, ranitii vor fi preluati de ambulante si vor merge catre spitalele Elias, Universitar, Floreasca si Bagdasar-Arseni.

Miercuri, Arafat a spus ca Ucraina a cerut ajutor mai multor state invecinate, printre care si Romania, pentru a putea prelua un numar de raniti in conflictele de saptamana trecuta.

Sursa foto: romaniatv.net