Rapid – Concordia 2-1 d.p. (0-1,1-1) / Rapid ramane in liga I! DECLARATII + VIDEO UPDATE

UPDATE: Daniel Pancu, jucator Rapid: “Concordia putea sa ne inscrie patru cinci goluri dar am avut noroc. Le-am explicat baietilor ca vom reusi, pentru ca fotbalul este un joc pe care trebuie sa-l castigi. Prima este simbolica, in conditiile in care am inteles ca a fost meci de doua milioane de euro asa ca ar fi trebuit sa fie mai substantiala. Ma bucur pentru copii care au marcat, au demonstrat ca Rapidul are viitor. Chestia cu TAS-ul a fost doar o maimutareala din partea Chiajnei si Iasiului, un scenariu de cea mai joasa speta. In momentul eliminarilor l-am intrebat pe Alexandru Tudor cate minute mai sunt!”

UPDATE: Marian Rada, antrenor Rapid: “La pauza le-am spus sa arate de ce sunt in stare. Le-am cerut sa imi arate ce pot si faptul ca nu este nimic pierdut chiar daca echipa din Chiajna era in avantaj. Echipa nu este pregatita! Vor pleca Grigore, Oros si Abrudan si va fi destul de greu in continuare, dar ne vom descurca. Eu nu vreau sa-l critic pe Grigore pentru ca a facut mult pentru Rapid, si numai eu stiu ce a fost in sufletul lui. Conducerea ne-a promis ca daca vom ramane in Liga I ca vor veni sponsori noi la echipa si ca vor fi achitate si restantele financiare.”

UPDATE: Nicolae Cristescu, actionar Rapid: “Am trecut de la agonie la extaz! Le multumesc baietilor pentru cum au abordat acest meci! Multumesc galeriei! Impreuna vom ajunge departe! Rapidul va ajunge acolo unde ii este locul, poate nu in acest moment, insa in viitorul apropiat asta se va intampla! Voi mai aduce jucatori, vor fi surprize mari! Pancu iese intotdeauna in evidenta, in jurul lui vom face echipa, iar in viitor el va fi cooptat si in conducerea acestui club. Nu mi s-a parut normal sa se joace acest meci de baraj! Nicolae Grigore este o mare dezamagire pentru mine, nu a vrut sa joace si este pacatul lui!”

UPDATE: Nicolae Manea, fost antrenor Rapid: “Cred ca Rapidul s-a vandut  :)! In repriza a doua diferenta s-a facut gratie experientei. O partida buna! Rapidul are puterea sa revina, desi in prima etapa la Vaslui o sa fie foarte greu! Eu sunt la Corona Brasov, cu care am semnat pe un an, asa ca nu cred ca pot ajuta Rapidul acum! Sunt sigur ca Rapidul s-a vandut in proportie de 99 %! “

UPDATE: Daniel Niculae, fost atacant Rapid: “Ii felicit pe baieti! Am avut emotii pentru ca jucatorii de la Chiajna au avut cateva zile in plus de pregatire! Sunt foarte fericit si ma bucur ca s-a facut dreptate! Acest meci nu trebuia sa se joace pentru ca Rapid isi castigase dreptul sa ramana in Liga I pe teren. Noua conducere pare sa fie OK si sper ca isi vor da tot concursul sa aduca echipa Rapid acolo unde ii este locul!”

UPDATE: Rapid Bucuresti se impune cu 2-1 dupa prelungiri si ramane in Liga I si in sezonul urmator! Giulestenii au castigat la capatul unui meci epuizant si plin de nerv si nervi :), Alexandru Tudor aratand numeroase cartonase galbene si rosii!

Rapid Bucuresti si Concordia Chiajna s-au intalnit, in aceasta seara, pe arena Dinamo din Capitala in meciul de baraj pentru mentinerea in Liga I in sezonul 2013-2014. Partida dintre cele doua echipe a fost arbitrata de centralul Alexandru Tudor.

Rapid si Concordia au jucat un meci de baraj pentru mentinerea in Liga I. Inaintea jocului de pe arena din Soseaua Stefan cel Mare au fost ceva incidente in tribune intre suporterii giulesteni care si-au reglat conturile intre ei, dar nu in peluza ci in Tribuna 0! 

Meciul a inceput foarte bine, rapidistii trecand primii pe langa deschiderea scorului, insa Alex Ionita II a trimis mingea cu capul peste poarta aparata de Cobrea, mijlocasul giulestean fiind imitat, un minut mai tarziu, de atacantul ilfovenilor Zaharia care restabileste egalitatea in dreptul ocaziilor ratate.

Acelasi Zaharia nu reuseste sa-l invinga pe Draghia dintr-o situatie de unu la unu, tanarul goalkeeper al Rapidului rezolvand o noua situatie dificila pentru echipa sa. Portarul giulestean are nevoie de ingrijiri medicale dupa ciocnirea cu atacantul advers.

Gruparea ilfoveana continua sa se afle la carma jocului, elevii antrenorului Ionut Chirila stand mai bine la capitolul fizic, in conditiile in care Concordia a reluat pregatirea pe 25 iunie, iar Rapidul a efectuat doar cinci antrenamente inaintea acestui meci de baraj.

Inevitabilul se produce dupa o jumatate de ora din prima repriza imediat dupa ce Pancu rateaza intalnirea cu mingea centrata de Ciolacu, ilfovenii reusind deschiderea scorului. Daniel Florea inscrie la capatul unei actiuni personale in care i-a driblat pe Voicu si Abrudan si l-a invins pe Draghia.

Cu cinci minute inaintea pauzei Purece trimite o centrare in careul rapidist si Dica respinge in ultima clipa de langa Florea. Rapidistii replica trei minute mai tarziu, Ionita II punandu-l la incercare pe Cobrea. 

La pauza Concordia Chiajna conduce cu 1-0.

Vali Negru este lasat la cabine de antrenorul Marian Rada, locul sau fiind luat de Paun inca din primul minut al reprizei secunde. Rapidul incepe in forta si acelasi Ionita II creaza panica in careul ilfovenilor. Iese la rampa si fundasul Voicu, insa centrarile fundasului lateral rapidist sunt blocate de fundasii Concordiei.

Echipa din Chiajna revine in joc si Zaharia isi trece in cont o noua ocazie mare de gol, atacantul ilfovean trecand in prima faza de Draghia, ulterior fiind blocat de portarul rapidist in momentul sutului.

Acelasi Draghia este protagonistului unei faze care se putea incheia foarte rau pentru bucuresteni. Oros ii trimite balonul inapoi portarului giulestean si aceasta a avut cateva momoente de ezitare, timp in care tot stadionul striga la el sa degajeze :).

In minutul 66, portarul ilfovenilor, Cobrea, rezolva un sut expediat de adversari, balonul ajunge la Ciolacu, insa acesta trimite slab si Melinte respinge de pe linia portii, apoi Dica rateaza incredibil o sansa de egalare.

Un minut mai tarziu, veteranul Pancu executa bine o lovitura libera, dar mingea trece razant cu poarta lui Cobrea. Duelul dintre atacantul Zaharia si portarul Draghia se reia, suturile ilfoveanului fiind parate de goalkeeper-ul visiniilor. Tot Draghia scoate si din fata lui Florea.

Pancu reuseste o foarfeca spectaculoasa dar Cobrea se remarca. Zaharia se incapataneaza sa-l faca mare pe Draghia si rateaza, din nou la poarta rapidista. Cu opt minute inaintea finalului Rapidul reuseste sa restabileasca egalitatea pe tabela de marcaj. Dica executa un corner, fundasii Concordiei se balbaie si tanarul Coman suteaza senzational sub bara, egaland situatia.

Rapidul este pe val, insa Paun trage peste poarta aparata de Cobrea. Dica executa o lovitura libera in cele patru minute de prelungiri, dar Cobrea retine fara probleme. Nimic nu se mai intampla si meciul de baraj se termina la egalitate, 1-1. Se intra in prelungiri. 

Nici nu s-au asezat bine pe teren cei 22 de jucatori si cei 6500 de suporteri rapidisti exulta dupa ce favoritii lor reusesc sa preia conducerea pe tabela de marcaj. Ionita II reuseste o executie spectaculoasa din afara careului si Rapidul conduce pentru prima oara in aceast meci.

In minutul 96, Florea cade in careul rapidist, dar nu reuseste sa obtina decat un cartonas galben pentru simulare. Nervii ilfovenilor cedeaza si Savin este eliminat pentru doua galbene de arbitrul Alexandru Tudor, si Concordia ramane in inferioritate numerica. In ciuda acestui fapt, ilfovenii forteaza egalarea si Bucurica rateaza o ocazie foarte buna.

Prima repriza a prelungirilor este prelungita 🙂 cu trei minute si Melinte trimite balonul cu capul insa Draghia este imperial. Din pacate pentru ilfoveni, fundasul central a fost semnalizat in pozitie afara din joc.

Jucatorii Rapidului sunt epuizati, la fel si cei ai Concordiei, Purece trage bine, insa Draghia retine. Pancu rateaza si el la poarta lui Cobrea. Giulestenii raman si ei in zece dupa ce Ionut Voicu incaseaza la randul sau un al doilea cartonas galben si automat pe cel rosu.

Concordia Chiajna profita de faptul ca s-a restabilit egalitatea numerica si ataca, inclusiv cu portarul Cobrea. Un meleu se formeaza in careul rapidist si centralul Tudor imparte in stanga si in dreapta cartonase rosii, 2 pentru Rapid si unul pentru Concordia.

S-a terminat! Rapid Bucuresti ramane in Liga I, iar Concordia merita felicitari pentru modul cum a jucat in acest meci de baraj!

RAPID BUCURESTI – CONCORDIA CHIAJNA 2-1 d.p. (0-1,1-1)

Min 32: 0-1: Ilfovenii deschid scorul dupa ce Florea se distreaza cu Abrudan si Voicu si inscrie in poarta lui Draghia.

Min 82: 1-1: Rapidul egaleaza gratie tanarului Coman care suteaza de la 13 metri, sub bara, o executie fara sperante pentru Cobrea.

Min 92: Ionita II suteaza foarte bine de la 20 de metri si inscrie pentru 2-1.

RAPID BUCURESTI: Draghia – Voicu, Abrudan, Oros, Stoica – Emil Dica, Coman (104 Grigore), Negru (46 Paun), Ionita II, Ciolacu (78 Martin) – Pancu. Antrenor: Marian Rada

CONCORDIA CHIAJNA: Cobrea – Cretu, Leca, Melinte, Bucurica – Ispir – Neagu (88 Savin), Rosu (77 Serediuc), Purece – Alin Zaharia, Daniel Florea. Antrenor: Ionut Chirila

Cartonase galbene: Ionita II (34), Voicu (76 si 114), Cretu (107), Abrudan (110) / Neagu (52), Savin (89 si 99), Florea (96), Melinte (107), Serediuc (111), Zaharia (113)

Cartonase rosii: Ionut Voicu (114), Oros (119), Emil Dica (119) / Savin (99), Cobrea (119)

Stadion: “Dinamo” (Bucuresti)

Arbitru: Alexandru Tudor 

Spectatori: 6.500

Sursa foto si video: prosport, gsp, youtube.com

Atmosfera din tribune

Golul marcat de Daniel Florea

Ocazie mare ratata de Emil Dica

Ocazie mare irosita de Concordia Chiajna

Golul egalizator al lui Coman