Rapid, retrogradata din prima liga. Vezi cine ii mai poate salva pe giulesteni

Doar FRF sau TAS mai pot salva Rapidul de retrogradarea in divizia secunda. Fanii Rapidului nu se impaca cu retrogradarea echipei in liga secunda,dupa ce Comisia de Apel din cadrul FRF a respins memoriul Rapidului, mentinand decizia Comisiei de licentiere, prin care cei de la Rapid n-au drept de joc in Liga sezonul viitor.

UPDATE

Otelul e bine, dar Rapid, Severin si „U“ Cluj n-au primit licenta… Situatie disperata la Rapid: antrenorul a lasat capul in pamant… In aceeasi situatie se afla si U Cluj, CS Severin si Gloria Bistrita, care la momentul actual se pot considera retrogradate.

Echipa din grant nu se impaca insa cu aceasta decizie si intentioneata sa o atace la TAS, dar mai exista si o varianta interna de rezolvare a situatiei.

Aceasta tine de o decizie pe care Comitetul executiv al FRF o poate lua luni si prin care sa mentina licentierea doar in cazul echipelor care joaca in cupele europene. adica sa le scoata basma curata pe celelalte, iar Liga 1 sa ramana cu 18 formatii. In cazul in care nu se va apela la aceasta, echipele fara licenta vor cadea automat in liga secunda, insa ele nu vor fi retrogradate pe linie sportiva, ci administrativa. Deci prin retrogradarea Rapidului, Clujului si Severinului nu vor scapa alte formatii, gen CSMS Iasi, Chiajna si Viitorul Constanta, aflate acum pe pozitii fierbinti.

Astfel, este posibil ca din sezonul viitor, Liga 1 sa aiba mai putine echipe si sa se apeleze la sistemul play-off, prin care echipele sa se intâlneasca de mai multe ori intr-un sezon. Realizarea acestui sistem ar creste numarul meciurilor tari si ar fi si pe placul televiziunilor, care au platit totusi bani grei pentru a transmite meciuri din Liga 1.