RAPID-STEAUA 1-3 LIVE TEXT / CAMPIOANA INVINGE DUPA 7 ANI IN CAMPIONAT PE TERENUL GIULESTENILOR

FINAL DE MECI IN GIULESTI. STEAUA SE IMPUNE FARA MARI EMOTII CU 3-1 IN FATA CELOR DE LA RAPID SI, IN C LASAMENTUL PROVIZORIU AL LIGII I TRECE PE PRIMA POZITIE. PANCU, PENTRU RAPID, KESERU, ADI POPA SI CHIPCIU, PENTRU STEAUA, AU FOST AUTORII GOLURILOR.

Min.90. De la margine se arata 4 minute de prelungire

Min.86: Ciolacu loveste o minge cu mana, intentionat, pentru a o devia in poarta lui Arlauskis. 

Min.82: Pancu nu mai poate continua. Iese de pe teren, iar Rapid ramane in 10 oameni pentru ca nu mai are schimbari disponibile

Min.80: Chipciu trece pe langa golul 4. Trimite in bara.

Min.75: Rapidistii au cazut psihic dupa acest ultim gol primit. Steaua ataca in valuri, facand un bun antrenament inaintea partidei cu Aktobe din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Min.72: GOL STEAUA. Gabi Iancu lobeaza o minge peste defensiva giulestenilor, Prepelita ii paseaza in spate lui Chipciu, iar acesta din urma trimite cu latul spre poarta. Bornescu scapa mingea in poarta.

Min.67: Schimbare la Steaua. Keseru iese, iar in locul sau intra Gabi Iancu.

Min.65: GOL STEAUA ! Dupa o cursa pe partea stanga a lui Chipciu, acesta ii paseaza la 12 metri, in pozitie centrala lui Adi Popa, care inscrie cu un sut puternic sub bara.

Min.64: Corner Pancu, Paun prelungeste, insa Ciolacu trece pe sub minge! Arlauskis era batut.

Min. 61: Al. Coman nu mai poate continua partida dupa ce este faultat. Madalin Martin intra in locul sau

Min. 58: Tanase suteaza cu pamantul, Bornescu retine cu mari emotii.

Min.57: Parvulescu ii lasa locul pe teren lui Cristi Tanase.

Min.55: Sandulescu este lovit de minge in mana, iar stelistii cer 11 metri. Alexandru Tudor nu acorda insa

Min.53:  Schimbare la Steaua: iese Valceanu, intra Chipciu.

Min.51 – Arlauskis iese din poarta si retine din fata lui Ciolacu.

Min. 50: Adi Popa, excelent lansat de Keseru, a scapat singur, a incercat o “scarita”, dar mingea a tintit transversala

Min.46: A inceput repriza a doua.O singura modificare in cele doua formatii. La Rapid, Paun ii ia locul lui Lung.

Min. 45: PAUZA in Giulesti! Rapid – Steaua 1-1 dupa 45 de minute. Pancu, in minutul 23 si Keseru, in minutul 28, autorii celor doua goluri.

Min. 41: Daniel Pancu trage slab, in zid, o lovitura libera de la 22 de metri

Min. 37: Rapa trimite paralel cu poarta lui Bornescu o minge bine centrata de Popa

Min. 35: Ciolacu incearca o actiune pe partea dreapta, intra spre careu, apoi scoate un corer care ramane insa fara rezultat

Min.32: Cate un galben pentru Negru si Stanciu, care au avut ceva de impartit dupa un duel pentru un balon

Min.30: Arlauskis se intinde serios ca sa respinga un sut excelent al lui Sandulescu.

Min.28: Keseru face 1-1 ! Adi Popa intra in careu, trage in blocajul lui Bornescu, mingea sare din nou la el, apoi paseaza la Keseru, care pune latul pentru egalare.

Min. 23: RAPID deschide scorul prin Pancu. Veteranul atacant al giulestenilor a patruns ca prin branza printre Filip si Szukala, l-a driblat si pe Arlauskis si a inscris in poarta goala.

Min.17: Pirvulescu suteaza in forta, de la 20 de metri, lateral. Mingea este retinuta fara probleme de Mircea Bornescu

Min.13: Inca o ocazie mare ratata de Keseru. Atacantul Stelei trimite peste poarta, de la 8 metri, din pozitie de unu la unu cu Bornescu.

Min.10: Dubla ocazie pentru Steaua. Keseru trage in Bornescu, in timp ce Popa trmita pe langa poarta din interiorul careului mingea sarita din portarul rapidist.

Min.7 – Bornescu iese si retine din fata lui Valceanu o minge trimisa bine de Stanciu

Min.3: Pancu are prima actiune a partidei, incearca un sut de la mare distanta, mingea se duce insa peste poarta

Min.1: A inceput partida ! Steaua beneficiaza de primul atac

INFO: Statistica intalnirilor dintre Rapid si Steaua: Bilant general:  110 jocuri: 27 victorii Rapid, 41 egaluri, 42 victorii Steaua, 126-167 golaveraj. Cu Rapid gazda: 55 jocuri: 17 victorii Rapid, 23 egaluri, 15 victorii Steaua, 79-77 golaveraj

UPDATE 20:45 – Iasmin Latovlevici va purta, in premiera, banderola de capitan al “ros-albastrilor”.

UPDATE 20:40 – Valerii Moraru, noul patron al giulestenilor, a ajuns la stadion.

UPDATE ora 20:35 – Echipele de start: RAPID: Bornescu – Tinc, Iacob, Lung, Stoica – Negru, Sandulescu – Coman, Pancu, Selagea – Ciolacu. Antrenor: Ionel Ganea.; STEAUA: Arlauskis – Rapa, Szukala, Filip, Latovlevici, Prepelita, Stanciu, – Popa, Valceanu, Parvulescu – Keseru. Antrenor: Constantin Galca.

RAPID si STEAUA se intalnesc sambata seara, de la ora 21:00, pe stadionul Giulesti, in primul derby al actualei editii din LIGA I, sezon inceput ieri.

Partida dintre Rapid si Steaua din prima etapa a Ligii I este a doua intalnire dintre cele doua rivale bucurestene in decurs de doar o saptamana, primul joc desfasurandu-se sambata trecuta, atunci cand formatia din Ghencea s-a impus in fata giulestenilor cu 2-1 in optimile Cupei Ligii.

Citeste si: STEAUA BUCURESTI l-a prezentat oficial pe atacantul VALENTIN LEMNARU. FOTO 

Insa, fata de acel meci, situatia s-a schimbat in Giulesti: RAPID are un nou patron, moldoveanul Valerii Moraru si un nou antrenor, IONEL GANEA, suporterii fiind increzatori ca acestia vor salva formatia de la retrogradare sezonul acesta.

Citeste siIONEL GANEA, prezentat oficial in postul de ANTRENOR la RAPID 

Ca si la precedentul meci, din Cupa Ligii, STEAUA nu va fi incurajata de galerie in Giulesti, ultrasii campioanei considerand jignitor numarul de 150 de bilete oferit de rapidisti, urmand sa nu mearga la meci. Totusi, au cerut cinci bilete, astfel incat sectorul sa fie blocat si sa nu fie ocupat de fani ai Rapidului.

Partida va fi arbitrata Alexandru Tudor, care va fi ajutat de Valentin Avram si Mircea Orbulet. Brigada poate fi considerata norocoasa pentru ambele formatii. Rapid a pierdut doar doua partide pe teren propriu cu Tudor la centru, obtinand 13 victorii si 4 remize. De partea cealalta, Steaua a fost condusa de 21 de ori la centru, in deplasare, de Tudor, avand in palmares 9 victorii, 7 remize, 5 infrangeri.

RAPID-STEAUA, ora 21:00, LIVE TEXT MONDO NEWS

Echipe probabile:

RAPID: Draghia – Tanc, D. Lung, Al. Iacob, M. Stoica – Al. Coman, Sandulescu, Negru, Selagea – Ciolacu, Pancu. Antrenor: Ionel Ganea

STEAUA: Arlauskis – Rapa, Varela, Szukała, Latovlevici – Prepelita, Sanmartean – Ad. Popa, Stanciu, Cr. Tanase – Keseru. Antrenor: Constantin Galca