Rapid – Universitatea Cluj 1-4 (1-3) / Victorie clara a Sepcilor Rosii in Giulesti

FC Rapid si Universitatea Cluj s-au intalnit in aceasta seara in Giulesti intr-o partida contand pentru etapa cu numarul 32 a Ligii I. O disputa intre doua formatii care vor evolua din sezonul viitor in Liga a II-a, niciuna dintre ele nereusind sa obtina licenta.

Putina lume stie ca acesta este cel mai vechi duel posibil la ora actuala din Liga I, prima confruntare directa intre cele doua echipe avand loc in sezonul 1933 / 34. In ziua de 23 noiembrie 1933 Sepcile Rosii se impuneau cu 2-1 pe terenul din Cluj.

In ciuda acestei situatiei ingrate in care se afla, reprezentantii celor doua cluburi de traditie din fotbalul romanesc au declarat, in numeroase randuri, ca vor juca corect toate meciurile pe care le mai au de disputat pana la finele sezonului in curs.

Prima repriza a partidei din Giulesti a fost una extrem de spectaculoasa, ambele echipe reusind sa inscrie. Oaspetii au evoluat mult mai bine si dupa primele 45 de minute tabela de marcaj arata scorul de 3-1 in favoarea studentilor clujeni.

In partea secunda tot oaspetii au fost cei mai periculosi, bara lui Borza din minutul 77 anuntand practic cea de-a doua reusita a lui Janos Szekely. In ultimul minut de joc Tony ia si el la tinta transversala portii ceferiste. Astfel studentii clujeni reusesc o victorie clara pe stadionul “Valentin Stanescu” si isi mai adauga, inutil ce-i drept, trei puncte in palmares.

FC Rapid – Universitatea Cluj 1-4 (1-3)

Min.8: 0-1: Janos Szekely deschide scorul pentru oaspeti finalizand o actiune personala cu un sut cu exteriorul la coltul lung.

Min.13: 1-1: Tanarul Ciolacu reuseste sa egaleze cu un sut de la 17 metri.

Min.33: 1-2: Apostu reuseste sa inscrie cu capul din 3 metri, profitand de o eroare defensiva incredibila a lui Voicu.

Min.37: 1-3: Fostul stelist Muzac mareste diferenta Sepcilor Rosii dupa ce sutul sau cu spitul de la 18 metri trimite balonul in vinclul portii aparate de Draghia.

Min.81: 1-4: Janos Szekely, un alt fost jucator al Stelei, reuseste sa-si treaca in cont “dubla”. Nicola il gaseste excelent pe Szekely acesta suteaza la coltul lung si scorul devine 1-4.

FC Rapid: Draghia – Voicu, Abrudan, Mardare, Vasile (45 Ionita II) – N. Grigore – Roman, Dica, Coman, Herea – Ciolacu (60 Ionita I). Antrenor: Marian Rada

U Cluj: Niculescu – Ciupe, Szilagy, Ratiu, Mendy (79 Nicola) – Adrian Popa II, Muzac – Apostu (65 Borza), Kovacs (45 Dedu), Szekely – Tony. Antrenor: Ionel Ganea

Stadion: “Valentin Stanescu” (Bucuresti)

Arbitri: Marius Bocaneala (Galati) – Sebastian Stoianov (Constanta), Marius Marchidanu (Braila). Rezerva: Marian Constantin (Bucuresti). Observator: Corneliu Fecioru (Bucuresti)

Cartonase galbene: Roman (63) / Muzac (20)
Cartonase rosii: –

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net