RAPORT DE TARA: Comisia Europeana critica Guvernul Romaniei pentru politica fiscala lipsita de continuitate

RAPORT DE TARA: Comisia Europeana critica Guvernul Romaniei pentru politica fiscala lipsita de continuitate

Economia Romaniei este lipsita de predictibilitate. Nu o spunem noi, ci Comisia Europeana (CE), care critica Guvernul Romaniei, intr-un raport de tara dat publicitatii joi, pentru politica fiscala lipsita de continuitate, impredictibila si fara vreo planificare strategica. Ar trebui sa ne ingrijoreze inclusiv gradul de colectare al TVA, in conditiile in care specialistii de la Bruxelles vorbesc despre Romania ca are un grad de colectare redus a TVA.

Un alt aspect ingrijorator semnalat de Bruxelles este scaderea contributiei de asigurari sociale, masura pusa sub semnul intrebarii de Comisia Europeana.

Nici ordonanta de restructurare a creditelor, care inca nu a intrat in vigoare, nu este vazuta cu ochi buni de specialistii CE, care mai atrag atentia ca Romania are o problema si in privinta muncii la negru. Potrivit raportului, aproximativ 1 milion de romani lucreaza la negru. 

Te-ar putea interesa si: EUROSTAT: SALARIU MINIM DIN ROMANIA RAMANE PRINTRE CELE MAI MICI DIN UE 

Citeste si: CE: Romania inregistreaza un DEZECHILIBRU MACROECONOMIC care necesita monitorizare si actiuni la nivel de politic