Raport intern al politiei din KOLN: Situatia a fost “HAOTICA si RUSINOASA”

Un raport intern al politiei arata intreaga amploare a ATACURILOR DE REVELION DE LA KOLN. Potrivit raportului, consultat de Spiegel Online, politistii s-au temut ca se va lasa cu MORTI. Autorul descrie situatia drept ”HAOTICA SI RUSINOASA”, relateaza euractiv.

Autoritatile nu au fost stapane pe situatia in noaptea de Anul Nou. Asta reiese dintr-un raport al politiei federale, realizat de un inalt functionar si datat 4 ianuarie.

Acesta scrie: ”Femeile, singure sau insotite, au trecut printre grupuri de barbati aflati intr-o puternica stare de ebrietate ca prin «furcile caudine», o situatie ce nu poate fi descrisa”. Grupurile aflate in fata Garii Centrale si in interiorul cladirii nu au fost impresionate nici de prezenta politiei.

Potrivit raportului, numerosi trecatori, in special fete si femei, au reclamat lovituri, furturi si agresiuni sexuale impotriva femeilor. Acestea au mentionat ca autorii ar fi fost migranti.

O identificare, in special a celor care au comis agresiuni sexuale, ”din pacate nu a fost posibila”, deoarece fortele de ordine nu au putut gestiona toate evenimentele, atacurile, infractiunile, intrucat s-au intamplat prea multe in acelasi timp”. Politistii au fost frustrati, dat fiind ca nu au putut ajuta fiecare victima in parte.

CITESTE SI: GERMANIA: POLITIA A IDENTIFICAT TREI SUSPECTI IN ATACURILE ASUPRA FEMEILOR COMISE LA KOLN DE ANUL NOU

In raport sunt prezentate cateva exemple concrete cu care s-au confruntat politistii de Revelion:

 Situatia, apreciata drept “haotica” a scapat de sub control, astfel ca, potrivit raportului, politistii s-au temut ca incidentul s-ar fi putut solda cu raniti grav sau chiar morti. Prin urmare, s-a decis evacuarea persoanelor din zona. Autorul noteaza ca asupra politistilor s-a aruncat cu artificii si cu sticle. Chiar si dupa evacuare, in mai multe locuri au avut loc confruntari, furturi si jafuri.

Autorul raportului trage o concluzie sumbra: Actiunile autoritatilor au fost intampinate cu o lipsa de respect, ”asa cum nu li s-a intamplat in 29 de ani de munca”. Intrucat nu au existat suficiente forte, interventia politiei a durat mult: intre orele 21:45 si 7:30. Raportul apreciaza ca una dintre principalele probleme a fost numarul mic al fortelor de ordine, dar si echipamentul neadecvat.

Situatia generala din noaptea de Revelion de la Köln a fost descrisa drept ”haotica si rusinoasa”.

Sursa foto: euractiv