Raport ONU: Vom muri de foame, de cald si de saracie

Un raport al ONU arata ca schimbarile climatice care ne asteapta vor reprezenta un puternic factor de risc in ceea ce priveste diminuarea resursei de hrana in anii ce vor veni. Productia agricola se va reduce drastic facand hrana din ce in ce mai scumpa si mai putin accesibila, informeaza cotidianul New York Times.

Conform oamenilor de stiinta, temperaturile in continua crestere vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii plantelor in doar cateva zone izolate din lume. La nivel global, insa, este foarte posibil ca productia agricola sa scada cu 2% la fiecare zece ani. In acelasi timp, cererea de consum va creste cu 14% pe an, pe masura ce numarul populatiei va creste.

Cercetatorii sustin ca, in unele zone ale lumii, efectele negative se vad deja. Potrivit raportului, incalzirea globala va aduce haos in ceea ce priveste flora si fauna. Multe vietati si plante vor incerca sa migreze spre poli, catre temperaturi mai reci, altele vor disparea pur si simplu in fata valului de caldura.

Toate aceste previziuni sumbre sunt preluate dintr-un raport al inspectorilor ONU care va fi facut public deabia in martie 2014. Cu toate acestea, cateva fragmente au ajuns pe mainile unor jurnalisti care le-au publicat imediat.

Sursa foto: qmagazine.ro