RAPORT POZITIV pentru ION ARITON si VARUJAN VOSGANIAN din partea Comisiei Juridice

Ariton si Vosganian au primit aviz pozitiv pentru ridicarea imunitatii

Senatorii juristi au avizat favorabil, marti, cererile pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri ai Economiei ION ARITON si VARUJAN VOSGANIAN.

Raportul va merge in plenul Senatului, unde se va vota pentru sau impotriva ridicarii imunitatii celor doi. Membrii comisiei au votat in unanimitate pentru avizul celor doi senatori.

“Membrii Comisiei juridice a Senatului au hotarat sa avizeze solicitarea procurorului general, cu majoritate de voturi, si sa inainteze plenului Senatului un raport pentru incuviintarea cererii de urmarire penala. Raportul va fi intocmit in cursul zilei de azi si va fi inaintat Biroului permanent, iar plenul Senatului este suveran in aceasta situatie. Noi avem planificat si miercuri dupa-amiaza plen, si joi. Nu ar fi niciun motiv sa nu intre in plenul de joi”, a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, social-democratul Ovidiu Dontu.

Citeste si: Vasile Blaga, despre cazul Ariton: Vom vota in favoarea cererii procurorilor

Inceperea urmaririi penale a fost solicitata de catre DNA in cazul lui ION ARITON pentru fapte savarsite in calitate de ministru al Economiei in raport cu organizarea Galei Bute.

Citeste si: DIICOT cere aviz de URMARIRE PENALA pentru VARUJAN VOSGANIAN si ADRIEAN VIDEANU. UPDATE

In cazul lui VARUJAN VOSGANIAN, DIICOT a solicitat inceperea urmaririi penale pentru fapte savarsite ca ministru al Economiei in raport cu facilitati acordate Interagro pentru gaze ieftine.