SABI: Peste 870 de SOLICITARI au fost inregistrate pana duminica la ora 15.00

Sase nasteri si 36 de apeluri pentru probleme digestive au fost inregistrate de Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) in noaptea de Paste, a declarat duminica, managerul SABI, dr. Alis Grasu, transmite Mediafax. 

UPDATE 16.48: Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a inregistrat de sambata de la ora 20.00 pana duminica la ora 15.00 un numar de 871 de SOLICITARI, dintre acestea 508 fiind cazuri de urgenta, a declarat managerul institutiei Alis Grasu, potrivit Agerpres.

Conform acesteia, 11 au fost SOLICITARI pentru lipotimii in locuri publice, trei accidente auto si sase nasteri.

Un numar de 65 de cazuri au prezentat afectiuni digestive, iar 54 lipotimii si sincope.

Echipajele SABI au mai fost chemate pentru zece cazuri de lesin in strada, conform sursei citate. De asemenea, au fost inregistrate aproape 40 de lipotimii si sincope, a mai precizat dr. Grasu.

Un numar de 12 interventii au avut loc in noaptea de Inviere, persoanele care au avut nevoie de ingrijiri acuzand stari de lesin, patru dintre ele fiind transportate la spital.

CITESTE SI: 9 SPITALE din BUCURESTI vor asigura asistenta medicala de PASTE. 13 FARMACII sunt deschise NON STOP

Conform sursei citate, in noaptea de sambata spre duminica, au fost semnalate 216 incidente. Un numar de 195 dintre acestea au fost situatii in care a fost necesara acordarea primului-ajutor. In cazul celorlalte interventii a fost vorba de evenimente publice.

La nivelul Capitalei si al judetului Ilfov, au fost inregistrate sase incendii, niciunul dintre acestea nefiind insa provocat de lumanarile aprinse.

Reprezentantii ISU au precizat ca, in acelasi interval, au fost si trei deplasari la care nu a fost necesara interventia, precum si o alarma falsa.

CITESTE SI: NOUA SPITALE asigura ASISTENTA MEDICALA de urgenta in perioada sarbatorilor de PASTI in Bucuresti

Potrivit centralizarii pentru noaptea de sambata spre duminica, SABI a primit 496 de solicitari, intre acestea fiind 312 urgente. Dr. Alice Grasu a precizat ca duminica, la ora 12.00, ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, va merge la Serviciul de Ambulanta Bucuresti.