Raportul BNR, favorabil CEC Bank – Surse

Bancile au inregistrat pierderi cumulate de 8 miliarde lei, a anuntat conducerea BNR

Raportul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) ar fi favorabil CEC Bank. Potrivit unor surse din interiorul comisiei de ancheta, Banca Nationala nu a gasit nereguli in acordarea creditului catre fiica presedintelui Romaniei, Ioana Basescu.

Astfel, sursele mentionate sustin ca termenul de acordare al creditului este legal, conform regulilor bancare si ale CEC Bank. 

Audierile in comisia de ancheta au inceput in urma cu cateva minute. Parlamentarii au ajuns in jurul orei 11.00 in comisia din Senat, unde au desigilat si analizat documentele primite de la CEC si BNR. Seful CEC Bank, Radu Ghetea, explica la aceasta ora in ce conditii s-a acordat creditul in valoare de un milion de euro pentru fiica presedintelui. 

O decizie surpriza a comisiei care ancheteaza creditul acordat de CEC Bank a fost luata in aceasta dimineata. Toti membrii Consiliului de Administratie (CA) ai CEC Bank au fost chemati la audieri, astfel ca marti sunt asteptati sa dea explicatii in fata comisiei, in frunte cu seful institutiei bancare, Radu Ghetea.

 Sedinta Birourilor Permanente reunite in care urmeaza sa fie luata o decizie in cazul CEC Bank este programata pentru luni la pranz. Proiectul de hotarare privind infiintarea comisiei va fi apoi supus votului plenului renunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cel mai probabil marti.

Membrii Birourilor Permanente reunite au discutat si in precedenta sedinta despre infiintarea comisiei, convenindu-se atunci ca aceasta sa fie formata din 15 membri din toate grupurile parlamentare: PSD – 6 membri, PNL – 4, PDL – 2 si cate un reprezentant din partea UDMR, PC si PPDD.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratand ca democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras, a declarat ca Uniunea nu sustine infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea tranzactiei terenului achizitionat de Ioana Basescu in judetul Calarasi, dar isi va desemna un membru in cazul in care aceasta se va constitui.