Raportul Corpului de Control al MApN dupa RAIDUL la CSA STEAUA: TALPAN si-a depasit atributiile

Ministerul Apararii Nationale a trimis astazi un comunicat in legatura cu raportul Corpului de Control si Inspectie, care a investigat modul de gestionare a marcii Steaua si actiunile facute de CSA.

Cele mai importante concluzii:

Corpul de Control anunta ca actiunile facute de CSA la recuperarea prejudiciului si valorificarea marcii au fost in concordanta cu obligatiile legale ce revin oricarui administrator de bunuri publice patrimoniale.

Ca atare, in vederea pastrarii marcii “Steaua Bucuresti” in patrimoniul CSA, a fost retinuta ca legala si obiectiv justificata solutia alternativa de valorificare a acesteia prin inscrierea unei echipe de fotbal in liga a IV-a, care sa promoveze, prin merit sportiv, in ligile superioare, astfel incat promovarea in Liga I sa coincida cu finalizarea lucrarilor de modernizare a stadionului Ghencea.

In plus, Corpul de Control a constatat ca Florin Talpan, juristul CSA, a facut mai multe declaratii desi nu era mandatat sa vorbeasca in numele CSA sau MApN.

Se anunta ca nu au fost identificate situatii de obstructionare a activitatii juristului CSA in indeplinirea atributiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuala.

COMUNICATUL INTEGRAL:

“Raportul Corpului de Control si Inspectie dupa verificarea modului de gestionare a marcii STEAUA BUCURESTI

Corpul de Control si Inspectie a finalizat verificarile dispuse de ministrul apararii nationale cu privire la modul in care a fost gestionata situatia generata de revenirea in patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a marcii «Steaua Bucuresti»

Referitor la masurile administrative subsumate obligatiei de punere in aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corpul de control a constatat faptul ca la nivelul CSA “Steaua Bucuresti” masurile luate (atat cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cat si cele privind valorificarea marcii) au fost in concordanta cu obligatiile legale ce revin oricarui administrator de bunuri publice patrimoniale.

In privinta valorificarii marcii revenite in patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea si incasarea unor taxe de licenta, Corpul de Control a retinut motivarea obiectiva a conducerii CSA, conform careia timpul necesar desfasurarii procedurilor de implementare a acestei solutii ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protectie a marcii permis de lege. Ca atare, in vederea pastrarii marcii “Steaua Bucuresti” in patrimoniul CSA, a fost retinuta ca legala si obiectiv justificata solutia alternativa de valorificare a acesteia prin inscrierea unei echipe de fotbal in liga a IV-a, care sa promoveze, prin merit sportiv, in ligile superioare, astfel incat promovarea in Liga I sa coincida cu finalizarea lucrarilor de modernizare a stadionului Ghencea.

S-a constatat, de asemenea, ca, atat in demersurile de ordin juridic intreprinse pana la acest moment in vederea valorificarii marcii, cat si cu privire la pasii de urmat in viitoarele termene ale proceselor in care este parte, Clubul a beneficiat si beneficiaza de consilierea de specialitate a Directiei pentru relatia cu Parlamentul si asistenta juridica, nefiind identificate situatii de obstructionare a activitatii juristului CSA in indeplinirea atributiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuala.

In ceea ce priveste declaratiile in mass media ale consilierului juridic al clubului, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan, raportul retine faptul ca acesta nu a fost mandatat sa exprime pozitiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN.

Ministrul apararii nationale a dispus conducerii CSA “Steaua Bucuresti” masuri urgente de reorganizare a activitatii structurii de informare si relatii publice a CSA, in vederea asigurarii unui proces de comunicare coerenta, unitara si eficienta pentru toate domeniile de activitate ale clubului. In acest sens, clubul va completa, in perioada urmatoare, prin concurs, schema de personal a structurii de comunicare si va desemna un purtator de cuvant care sa asigure, intr-un mod unitar si coordonat, relatia cu reprezentantii mass-media.

Printre propunerile inaintate conducerii MApN, cu privire la problematica verificarilor, sunt incluse adoptarea unor masuri ferme in vederea asigurarii unui climat optim de organizare si desfasurare a activitatilor in cadrul clubului si o evaluare periodica a stadiului de indeplinire a masurilor intreprinse privind gestionarea situatiei generate de revenirea in patrimoniul CSA a marcii «Steaua Bucuresti”.

Sursa foto: facebook