Raportul final al Comisiei de ancheta CEC Bank

Comisia de buget din Senat care ancheteaza activitatea CEC Bank a finalizat, miercuri, raportul de ancheta, in urma analizarii documentelor solicitate. Raportul va fi depus la Biroul Permanent al Senatului, a anuntat presedintele Comisiei de buget din Senat, Cosmin Nicula (foto), informeaza postul Realitatea Tv.

“La acest raport s-a lucrat cat se poate de profesionist din partea membrilor Comisiei, reflecta realitatea de astazi a CEC. Sunt cateva chestiuni care trebuie remediate la CEC si sunt incluse in raport. Este un raport echilibrat.

Am facut cateva recomandari pe care Ministerul de Finante cu siguranta le va lua in considerare. Sper ca prin aceste recomandari CEC-ul sa fie intr-adevar o banca europeana care sa poata sa intre in competitie corecta cu celelalte banci private si de stat”, a declarat Nicula.

Conform unui alt membru al comisiei, printre recomandarile incluse in raport se numara majorarea capitalului social al CEC Bank si imbunatatirea sistemului informatic al bancii.

Chestionat pe marginea concluziilor comisiei in legatura cu creditul luat de Ioana Basescu, Nicula a precizat ca acesta poate fi discutat la nivel de moralitate, insa procedurile legale au fost respectate.

In legatura cu datele cu caracter confidential furnizate comisiei de catre CEC Bank, acestea sunt depuse la caseta directiei de informatii secrete a Senatului, a precizat Nicula. Pentru a solicita aceste informatii este necesar certificatul ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat).

Sursa foto: rtv.net